Είναι κάποιες επιχειρηματικές ιστορίες που, όχι μόνο μας εμπνέουν σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη, κατά την οποία ο καταναλωτής επιζητά ολοένα και περισσότερο προϊόντα της πατρίδας του, αλλά μας κρατούν να τις ακούσουμε, αφού μπορούν και μας ταξιδεύουν στο χρόνο, ξεδιπλώνοντάς στιγμές ακόμη και από εποχές που δεν προλάβαμε να ζήσουμε.

Ο λόγος για τη FIX Hellas, ένα από τα πιο ιστορικά ελληνικά σήματα, που έμαθε στους Έλληνες να πίνουν μπύρα.

Η FIX έχει να διηγηθεί μία ιστορία, σχεδόν παράλληλη με αυτή του νεότερου ελληνικού κράτους. Το επίσημο έτος κυκλοφορίας της είναι το 1864, με τη δημιουργία του πρώτου ζυθοποιείου στο Κολωνάκι, τη θέση του οποίου θα πάρει σύντομα ένα σύγχρονο εργοστάσιο στη Λ. Συγγρού.

Από τότε και για 100 χρόνια η FIX είναι η μοναδική μπύρα που μπορεί να βρει κανείς στη χώρα, κάτι που καθιερώνει το brand ως το συνώνυμο της μπύρας στην Ελλάδα. Μετά από μία περίοδο έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων και συνθηκών που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για είσοδο νέων προϊόντων στην αγορά, η παραγωγή της σταματά. Η FIX Hellas, επαναλανσάρεται στην ελληνική αγορά από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, τον Απρίλιο του 2010, γεγονός που σηματοδοτεί μία νέα λαμπρή σελίδα στην ιστορία της.

Η FIX, η εθνική μας μπύρα, που 150 χρόνια τώρα συνοδεύει τους Έλληνες σε στιγμές κεφιού και διασκέδασης, έχοντας ζήσει καλές αλλά και δύσκολες περιόδους, έχοντας διανύσει περιπετειώδεις διαδρομές κι έχοντας αντέξει στο χρόνο, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο για το ελληνικό επιχειρείν αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να σκεφτόμαστε, να στεκόμαστε και να ξανασηκωνόμαστε μαζί, όπως μόνο οι Έλληνες γνωρίζουμε.

150 χρόνια Ελλάδα και FIX πάνε μαζί. Η ιστορία συνεχίζεται.