Στη Γενεύη παρουσιάστηκε η ανανεωμένη έκδοση του Citroen C3, με σημαντικότερη προσθήκη, τους τρικύλινδρους κινητήρες, τεχνολογίας PureTech, χωρητικότητας 1.0 και 1.2 λίτρων

Το λανσάρισμα του ανανεωμένου μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην ελληνική αγορά στις αρχές καλοκαιριού του 2013. Αισθητικά οι αλλαγές είναι περιορισμένες και εντοπίζονται στη νέα χρωμιωμένη μάσκα και στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες. Στα εμπρός φωτιστικά σώματα ήρθαν να προστεθούν δύο σειρές led πάνω στο προφυλακτήρα, ενώ πίσω τα νέα φωτιστικά σώματα διαθέτουν περισσότερα διαφανή στοιχεία, ώστε να ξεχωρίζουν.

Στο εσωτερικό, το ανανεωμένο C3 δανείζεται αρκετά στοιχεία από το DS3, ενώ ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι η νέα Zenith windscreen, που στις πλουσιότερες εκδόσεις, πέραν του infotaiment system, περιλαμβάνει και κάμερα οπισθοπορείας.

Η σημαντικότερη προσθήκη, αφορά στους τρικύλινδρους κινητήρες, τεχνολογίας PureTech, χωρητικότητας 1.0 και 1.2 λίτρων, 68 και 82 PS, αντίστοιχα. Ο πρώτος εξασφαλίζει στο νέο C3 μέση κατανάλωση 4,3 λτ/100χλμ και εκπομπές CO2 στα 99 γρ/χλμ, απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη από τα τέλη κυκλοφορίας.

Ο δεύτερος καταναλώνει 4,5 λτ/100χλμ. με τις εκπομπές ρύπων να περιορίζονται στα 104γρ/χλμ. Τη γκάμα συμπληρώνουν ο 1.6 VTi με τους 120 ίππους, όπως και οι πετρελαιοκινητήρες e-HDi με 70, 90 και 115 ίππους και εντυπωσιακά χαμηλές εκπομπές CO2 στα 87 γρ/χλμ.

Πηγή: autotriti.gr