Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας σειράς 6 Coupe, η οποία και θα δεσπόζει ασφαλώς στο περίπτερο των Βαυαρών στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα ανακοινωθέντα της γερμανικής εταιρείας, που μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν πρόκειται για την οριστική μορφή του μοντέλου που τελικά θα πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της μάρκας, αλλά για μια πρωτότυπη εκδοχή του (σ.σ.: εξ ου και η ονομασία concept που… διακριτικά το συνοδεύει), η οποία όμως φέρει ελάχιστες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την «6αρα» που θα πωλείται στις κατά τόπους αγορές από το 2011 και εξής. Με βάση τις έως τώρα πληροφορίας, οι σχεδιαστικές αποκλίσεις σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής θα εντοπίζονται στο σχήμα των εξωτερικών καθρεπτών, των ζαντών (20 ιντσών στο πρωτότυπο μοντέλο), αλλά και των απολήξεων της εξάτμισης. Σε κάθε περίπτωση, όπως γίνεται με μιας αντιληπτό, η νέα «6άρα» κουβαλά στην πλάτη της όλη τη σχεδιαστική κληρονομά του πρωτοτύπου μοντέλου Gran Coupe που είδαμε πριν λίγους μόλις μήνες με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Όπως είναι φανερό, το νέο κουπέ των Βαυαρών υιοθετεί πλέον μια λιγότερο «αιχμηρή» σχεδιαστική προσέγγιση δίνοντας περισσή έμφαση στην κομψότητα. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα που καταδεικνύουν τις προθέσεις των Βαυαρών στο συγκεκριμένο τομέα είναι στο εμπρός μέρος τα σχεδόν φουτουριστικά φωτιστικά σώματα –τεχνολογίας LED ασφαλώς- το προτεταμένο ρύγχος και το μεγάλο άνοιγμα των αεραγωγών, που καταλαμβάνουν όλο σχεδόν το πλάτος του εμπρόσθιου προφυλακτήρα. Από εκεί και πέρα, στο πίσω μέρος κυρίαρχο γνώρισμα αποτελούν τα φωτιστικά σώματα σχήματος L, που θυμίζουν έντονα τις επιλογές που υιοθετούνται στα μοντέλα της σειράς 5. Όσον αφορά στο εσωτερικό, η εικόνα είναι γνώριμη, αλλά και διαφορετική συνάμα, με το ταμπλό να έχει μια ακόμα πιο έντονη οδηγοκεντρική… κατεύθυνση κατά την προσφιλή τακτική των Βαυαρών). Ιδιαίτερη εντύπωση εδώ προκαλει η ευμεγέθης οθόνη των 10,2 ιντσών στην οποία απεικονίζονται μεταξύ άλλων οι λειτουργίες του γνωστού πολύ-συστήματος iDrve.

Δυστυχώς, οι Γερμανοί δεν έχουν ακόμα αποκαλύψει τι ακριβώς κρύβεται κάτω από το μακρύ εμπρός καπό της νέας «6άρας», ούτε περαιτέρω τεχνικά στοιχεία, αν και βέβαιο θεωρείται ότι η γκάμα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα γνωστά υπερτροφοδοτούμενα 6κύλινδρα και 8κύλινδρα σε διάταξη V μηχανικά σύνολα που πρωταγωνιστούν στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται να ανακοινωθούν όταν ανοίξουν και επίσημα οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης του Παρισιού.

Πηγή: 4troxoi.gr