Όποιος θέλει να μετακινείται σαν πραγματικός γαλαζοαίματος και έχει μερικά παραπανίσια εκατομμύρια να διαθέσει, μία είναι η απόλυτη επιλογή.

Το φοβερό και τρομερό Karlmann King, που συνδυάζει υπερπολυτέλεια και επιβλητική αισθητική!

Μπορεί να μοιάζει με stealth μαχητικό, είναι ωστόσο ένα σχεδόν στρατιωτικού τύπου τζιπ εξωτερικά που αλλάζει πλήρως όταν ανοίξεις τις πόρτες και βρεθείς αντιμέτωπος με τον ορισμό τον ίδιο της χλιδής.

Αναδιπλούμενη δορυφορική τηλεόραση, κονσόλα gaming, ψυγείο, ατμοσφαιρικός φωτισμός, αποσπώμενα τραπέζια, οθόνες αφής, χειριστήρια, ακόμα και μηχανή του καφέ έχει ο ζάπλουτος ιδιοκτήτης στα ακροδάχτυλά του.

Εδώ μιλάμε για ένα σκληροτράχηλο όχημα που φτάνει στους 6 ολόκληρους τόνους, κάνοντας ακόμα και τον θηριώδη V10 των 6,8 λίτρων και των 398 αλόγων (που δανείστηκε από το Ford F550) να αγκομαχεί. Γι’ αυτό και η τελική του ταχύτητα αποκρυσταλλώνεται στα 140 χλμ/ώρα.

Οι επιδόσεις δεν είναι όμως το ζητούμενο εδώ, παρά η ασφάλεια και η πολυτέλεια. Το Karlmann είναι ένα θωρακισμένο ως εκεί που δεν πάει τζιπ που αποθεώνει την άγρια ομορφιά και τη βασιλική μεγαλοπρέπεια. Κάτω από το θωρακισμένο πλαίσιό του κρύβεται εξάλλου τόσο το σασί του Ford F550 όσο και ο κινητήρας του, αν και εκεί σταματούν οι ομοιότητες με το αγροτικό της Ford.

Η κινεζική ΙΑΤ, που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του, έχει φτιάξει μια ομάδα 1.800 ανθρώπων στην Ιταλία επιφορτισμένων με τη δημιουργία του Karlmann King. Το οποίο θα βγει αρχικά σε μόλις 12 κομμάτια και βλέπουμε.

Όσο για την τιμή του, ξεκινά λίγο πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ και φτάνει όσο θελήσει ο πελάτης, μιας και όλες οι δυνατότητες ανοίγονται μπροστά του σε όρους θωράκισης, ασφάλειας και χλιδής φυσικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.