Μετά από ένα επιτυχημένο 2018 στο TCR International Series, το αγωνιστικό πνεύμα της Cupra ξαναζωντανεύει στο WTCR – FIA World Touring Car Cup presented by Oscaro. Η μάρκα θα είναι παρούσα στη φετινή σεζόν του WTCR με τέσσερις οδηγούς στο τιμόνι του Cupra TCR, το φετινό «όπλο» ταχύτητας για την PWR by Cupra Racing team και την Comtoyou-DHL by Cupra Racing.

Στη γραμμή εκκίνησης, η PWR by Cupra Racing team θα κάνει την πρώτη της παγκόσμια εμφάνιση με τον νικητή του τίτλου TCR Europe Mikel Azcona και τον Σουηδό Daniel Häglofs. Αντίστοιχα, η Comtoyou-DHL by Cupra Racing θα σχηματιστεί  από τους Ολλανδούς Tom Coronel και Aurélien Panis, τον υιό του γνωστού οδηγού της Formula 1, Olivier Panis.

To 2019 θα αποτελέσει την πιο ανταγωνιστική σεζόν για το touring car international series, με τη συμμετοχή 26 αυτοκινήτων και δυνατή αντιπαράθεση γενεών μεταξύ νέων οδηγών και έμπειρων πιλότων.

Και οι δύο ομάδες έχουν 10 αγωνιστικά Σαββατοκύριακα μπροστά τους για να αποδείξουν τις ικανότητες τους στο WTCR, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει στο Μαρόκο στις αρχές Απριλίου. Το χρονοδιάγραμμα του 2019 περιλαμβάνει αγώνες στην Ουγγαρία, Σλοβακία, Κάτω Χώρες, Γερμανία, Πορτογαλία, Κίνα, Ιαπωνία και το Μακάο έως το τέλος του έτους, για ένα έξοχο φινάλε στη Μαλαισία.

Επιπλέον, το Cupra θα δώσει το «παρών» σε όχι λιγότερους από 160 αγώνες που σχεδιάζονται αυτήν τη σεζόν σε διαφορετικά παγκόσμια, ηπειρωτικά και εθνικά TCR πρωταθλήματα.

Η μάρκα επί του παρόντος διαθέτει δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα έτοιμα για τις απαιτήσεις των σημερινών και των μελλοντικών πρωταθλημάτων. Από τη μία πλευρά, το Leon Cupra TCR με ισχύ 350ίππων και μέγιστη ταχύτητα 267 χλμ/ώρα και από την άλλη, το Cupra e-Racer, το πρώτο 100% αγωνιστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο τουρισμού του κόσμου, είναι ένα αληθινό αυτοκίνητο αγώνων, που προσφέρει 300 kW και μέγιστη ισχύ μέχρι 680 ίππους. Το e-Racer μπορεί να φτάσει τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα, επιτάχυνση από 0 σε 100 χλμ σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και από 0 σε 200 χλμ σε μόλις 8,2 δευτερόλεπτα.

Νίκος Τσάδαρης