Η Ford κατέκτησε πρόσφατα έξι διαφορετικές διακρίσεις ασφάλειας EuroNCAP Advanced, για την τεχνολογική καινοτομία της με τα βραβεία που της χάρισαν το MyKey στο νέο Fiesta και το SYNC with Emergency Assistance στο νέο B-MAX, το νέο Fiesta, το C-MAX, το Focus και το νέο Kuga.

Η Ford βαθμολογήθηκε επίσης με πέντε αστέρια για το Ford Kuga και το νέο Fiesta από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας οχημάτων EuroNCAP στον τελευταίο κύκλο των δοκιμών πρόσκρουσης.

Η τεχνολογία MyKey του νέου Fiesta επιτρέπει στους γονείς να θέτουν ορισμένους περιορισμούς στους νεαρούς οδηγούς με σκοπό την ασφαλέστερη οδήγηση περιορίζοντας την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου και μειώνοντας τη μέγιστη ένταση του ηχοσυστήματος. Επίσης, προσφέρει πιο έγκαιρες προειδοποιήσεις χαμηλής στάθμης καυσίμου, εμποδίζει την απενεργοποίηση λειτουργιών ασφάλειας όπως Electronic Stability Control και Active City Stop, και απενεργοποιεί τον ήχο του ηχοσυστήματος εάν οι εμπρός επιβάτες δεν έχουν δέσει τις ζώνες τους.

Σε περίπτωση ατυχήματος, το SYNC with Emergency Assistance βοηθά τους επιβάτες του B-MAX να καλέσουν τις τοπικές υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης σε 26 γλώσσες που μιλιούνται σε 40 περιοχές της Ευρώπης! Το σύστημα χρησιμοποιεί πληροφορίες από την ενσωματωμένη μονάδα GPS, χάρτες και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να εντοπίσει το σημείο του ατυχήματος και καλεί τις υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης μέσω συνδεδεμένου κινητού τηλεφώνου Bluetooth του χρήστη. Η τεχνολογία αυτή διατίθεται επίσης με το νέο Fiesta, το C-MAX, το Focus και το νέο Kuga.

Η Ford έχει ήδη κερδίσει βραβεία EuroNCAP Advanced για το Active City Stop– ένα σύστημα ασφάλειας σχεδιασμένο για να βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τις συγκρούσεις με μικρή ταχύτητα – με το νέο B-MAX και το Focus, το οποίο έχει κατακτήσει αντίστοιχες διακρίσεις με τα συστήματα Driver Alert. Forward Alert και Lane Keeping Aid.

Τα πέντε αστέρια EuroNCAP του νέου Kuga προήλθαν από ένα σκορ 88% για τη συνολική προστασία – η υψηλότερη βαθμολογία στα μεσαία SUV. Συγκεκριμένα έλαβε: 94% για την προστασία ενηλίκων και 86% για την προστασία των παιδιών. Το νέο Kuga διαθέτει επίσης SYNC with Emergency Assistance, Active City Stop και Blind Spot Information System που ενεργοποιεί μία προειδοποιητική λυχνία στον εξωτερικό καθρέπτη για πιθανό κίνδυνο στο τυφλό σημείο του οδηγού.

Εξάλλου, το νέο Fiesta συγκέντρωσε το 83% σε επίπεδο συνολικής προστασίας και βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια EuroNCAP, και ειδικότερα με 91% για την προστασία των ενηλίκων και 86% για την προστασία των παιδιών. Εκτός από το ντεμπούτο του MyKey, προσφέρει για πρώτη φορά στην κατηγορία Active City Stop, SYNC with Emergency Assistance, και αμάξωμα που αποτελείται από ατσάλια υψηλής και υπερυψηλής αντοχής σε ποσοστό 50%για πρόσθετη προστασία σε ένα ατύχημα.

Πηγή: sport-fm.gr