Τα φώτα της δημοσιότητας βλέπει το νέο Hyundai ix20, με άλλα λόγια, ο δίδυμος αδελφός του Kia Venga, λίγες μόλις ημέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην πόλη του Παρισιού.

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει και πριν λίγες μέρες, η κορεάτικη εταιρεία ετοιμάζει τη δική της πρόταση στην κατηγορίας των μίνι MPV μοντέλων, εκεί δηλαδή όπου πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων μέχρι στιγμής, το Honda Jazz, το «δίδυμο» Kia Venga και το ολοκαίνουργιο Opel Meriva. Σήμερα, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, στο Διαδίκτυο διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου, που αποκαλύπτουν πλήρως τις σχεδιαστικές επιλογές των κορεατών της Hyundai.

Όπως φαίνεται, το νέο ix20 είναι –ουσιαστικά- ένα ανασχεδιασμένο Venga, με σαφείς όμως επιρροές από το crossover ix35 της Hyundai. Κυρίως, στο εμπρός μέρος του αμαξώματος, όπου δεσπόζουν το εντυπωσιακό –εξαγωνικού σχήματος, μάλιστα- άνοιγμα στο κατώτατο τμήμα του προφυλακτήρα, η νέα μάσκα και τα κομψά φωτιστικά σώματα. Διαφοροποιήσεις σε σχέση με το Venga παρατηρούνται και στο πίσω μέρος, με τα αντίστοιχα φωτιστικά σώματα να καταλαμβάνουν… σεβαστό χώρο, χωρίς όμως και να διαταράσσουν την αρμονία του συνόλου.

Όσον αφορά την ονομασία του μοντέλου και την προσθήκη του γράμματος «x» σε αυτήν –επιλογή που εμμέσως παραπέμπει σε τετρακίνητο μοντέλο- αξίζει να ξεκαθαρίσουμε πως η ισχύς των 90 και 125 ίππων, που αντίστοιχα προέρχεται από τους γνωστούς πολυβάλβιδους κινητήρες των 1,4 και 1,6 λίτρων της εταιρείας, «περνά» αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο ix20, αλλά και την άφιξη του στις αγορές της γηραιάς ηπείρου, υπομονή μέχρι τα τέλη του μήνα, οπότε το κορεάτικο μινι MPV θα καταλάβει εξέχουσα θέση στο περίπτερο της εταιρείας στην πάντοτε λαμπερή Έκθεση του Παρισιού.

Πηγή: 4troxoi.gr