Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Chrysler, θυγατρική της Fiat, ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 919.545 οχήματα Jeep προκειμένου να διορθώσει ένα πρόβλημα που έχει διαπιστωθεί με τους αερόσακους.

Η ανάκληση αφορά 919.545 μοντέλα Grand Cherokee και Liberty, κατασκευασμένα από το 2002 έως το 2004. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των Αυτοκινητόδρομων των ΗΠΑ (NHTSA), ένα εξάρτημα του μηχανισμού ελέγχου των αερόσακων ενδέχεται να παρουσιάσει προβλήματα με αποτέλεσμα οι μπροστινοί και πλαϊνοί αερόσακοι να ανοίξουν αυτόματα ενώ το όχημα κινείται. Σε μια τέτοια περίπτωση ο οδηγός ή οι επιβάτες μπορεί να διατρέξουν κίνδυνο τραυματισμού.

Η Chrysler θα επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων και θα τους καλέσει για έλεγχο. Εφόσον χρειαστεί, θα προχωρήσει στη δωρεάν επισκευή του εξαρτήματος.

Από τα οχήματα που ανακαλούνται, τα 744.822 κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, 49.430 στον Καναδά, 21.828 στο Μεξικό και τα υπόλοιπα 103.465 σε άλλες χώρες, εκτός βόρειας Αμερικής.

Τον Οκτώβριο του 2011 η NHTSA είχε ξεκινήσει έρευνα μετά από καταγγελίες ότι οι αερόσακοι στα μοντέλα Liberty άνοιγαν αιφνιδιαστικά χωρίς να υπάρχει λόγος. Τον Ιανουάριο φέτος η έρευνα επεκτάθηκε και στα Grand Cherokee. Καταγράφηκαν συνολικά 215 τέτοιες περιπτώσεις που οδήγησαν σε μικροτραυματισμούς 81 ατόμων στις ΗΠΑ. Δεν έχουν σημειωθεί τροχαία δυστυχήματα εξαιτίας του προβλήματος αυτού.