Ο CEO της Fiat, Sergio Marchionne, προσέγγισε στις αρχές του μήνα τις διοικήσεις των PSA και General Motors για τη συγχώνευση των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών, σύμφωνα με δημοσιεύματα!

Λίγες εβδομάδες μετά την προσπάθεια εξαγοράς της Opel, ο ισχυρός άνδρας της Fiat, προχώρησε σε μία ακόμα ριζοσπαστική κίνηση, όπως αποκαλύπτουν διεθνή ΜΜΕ, θέλοντας από τη μία να βρει ισχυρούς εταίρους για την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, από την άλλη να επιτύχει ένα καίριο πλήγμα στη Volkswagen, με την οποία, το τελευταίο διάστημα, έχει έρθει σε ανοικτή κόντρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προτάσεις του Marchionne απορρίφθηκαν από την PSA γιατί η γαλλική εταιρεία δεν θέλει να εγκαταλείψει το δικό της σχέδιο για συνεργασία με την GM. Επίσης επιθυμεί να αναδιαρθρώσει πρώτα το εργατικό της δυναμικό, προτού εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις για μια ευρύτερη συμμαχία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συνένωση των τριών εταιρειών θα επέτρεπε στη νέα οντότητα να ανταγωνιστεί την Volkswagen. Από κοινού, η Fiat, η Peugeot και η Opel, συγκεντρώνουν το 25% των πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά, υψηλότερα από το 24,8% της Volkswagen.

Πηγή: Autotriti.gr