Η Electra Meccanica είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων που εδρεύει στον Καναδά που μετρά λίγα χρόνια ύπαρξης, καθώς ιδρύθηκε το 2015.

Η εταιρεία προμηθεύεται τα εξαρτήματα που χρησιμοποιεί για την κατασκευή των οχημάτων της από την Κίνα και την Ινδία, ενώ οι μονάδες συναρμολόγησης βρίσκονται στην Βρετανική Κολομβία.

Έχει ήδη παρουσιάσει δύο μοντέλα, το SOLO ένα τρίκυκλο ηλεκτρικό όχημα με 160 χλμ αυτονομία το οποίο διατίθεται ήδη προς πώληση και το Tofino ένα διθέσιο ηλεκτρικό roadster με 400 χλμ αυτονομία που θα βγει στην παραγωγή το 2019.

Εσχάτως, ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό της στο youtube ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζει ένα νέο κόνσεπτ που ακούει στο όνομα eRoadster.

«Ένα ηλεκτρικό όχημα που θα αλλάξει τον κόσμο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αρχή του βίντεο, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν οι φράσεις «ένα κλασσικό αυτοκίνητο που γίνεται μοντέρνο» και «κατασκευασμένο από τις μνήμες του χθες και την τεχνολογία του αύριο».

Και όντος το γαλάζιο eRoadster παραπέμπει σε σπορ όχημα μιας άλλης εποχής αποτελώντας μια ρέπλικα της θρυλικής Porsche 356 speedster.

Μόνο που αντί για μοτέρ εσωτερικής καύσης, είναι εφοδιασμένο με ηλεκτροκινητήρα, καθώς πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όπως αναφέρεται και στο βίντεο.

Πληροφορίες σχετικά με τεχνικά χαρακτηριστικά ή για τις προθέσεις που έχει η εταιρεία για το μοντέλο προς το παρόν δεν υπάρχουν. Αν μη τι άλλο πάντως πρόκειται για μια πολύ όμορφη και προσεγμένη κατασκευή…