Η τελευταία φημολογία από το στρατόπεδο της VW προέρχεται από το γερμανικό ειδικό τύπο, και αναφέρει ότι η εταιρεία ετοιμάζει έκδοση R για το μεγάλο SUV της που ακούει στο όνομα Touareg.

Μάλιστα η έκδοση αυτή θα έχει και «οικολογικό» χαρακτήρα, αφού οι πηγές αναφέρουν ότι θα είναι υβριδική. Σε αντίθεση λοιπόν με την κανονική υβριδική έκδοση που χρησιμοποιεί V6 κινητήρα και έχει συνολική απόδοση 380 ίππων, η έκδοση R θα χρησιμοποιεί κινητήρα V8 που με δυο τούρμπο θα αποδίδει 507 ίππους. Ο ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδει περί τους 48 ίππους, κι’ έτσι η συνολική απόδοση θα αγγίζει τους 555 ίππους.

Όπως είναι αναμενόμενο, το αυτοκίνητο θα έχει αρκετές διαφοροποιήσεις από τις πιο «αθώες» εκ
δόσεις του, με νέο body-kit που θα περιλαμβάνει: νέους προφυλακτήρες εμπρός/πίσω (με τον εμπρός να φιλοξενεί μεγάλες εισαγωγές για την ψύξη κινητήρα/συστήματος πέδησης), πίσω αεροτομή, diffuser στον πίσω προφυλακτήρα, φώτα bi-xenon, πιο σκληρές αναρτήσεις, και ανανεωμένο σύστημα πέδησης. To Touareg R θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο του 2011, με τις πωλήσεις να ξεκινούν την άνοιξη του ίδιου έτους.

Πηγή: autotriti.gr