Με ένα ειδικό όχημα παντός εδάφους που θα διευκολύνει το έργο τους, εφοδιάστηκαν οι καραμπινιέρι, στην Ιταλία. Το νέο απόκτημα του σώματος είναι ένα τροποποιημένο Jeep Wrangler που παρέδωσε σε ειδική τελετή ο ίδιος ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles, Σέρτζιο Μαρκιόνε στον διοικητή των καραμπινιέρι Τζοβάνι Νίστρι.

Το όχημα θα επιχειρεί κυρίως στις παραλίες της Ρομάνια προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων αλλά και των τουριστών κατά την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών.

Το συγκεκριμένο Jeep Wrangler, έχει δεχθεί τη φροντίδα της Mopar ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Συγκεκριμένα το πακέτο της γνωστής εταιρείας περιλαμβάνει κιτ ανύψωσης 2 ιντσών, μαύρες 17άρες ζάντες ελαφρού κράματος και λάστιχα παντός εδάφους 32 ιντσών.

jeep1

Είναι βαμμένο σε σκούρο μπλε χρώμα με άσπρες και κόκκινες λεπτομέρειες, συνδυασμός που χρησιμοποιούν οι καραμπινιέρι στα οχήματά τους, ενώ διαθέτει επίσης φώτα έκτακτης ανάγκης, ασύρματο, σειρήνα και βάση για πολυβόλο.

jeep2

Την κίνηση του οχήματος έχει αναλάβει ένας υπερτροφοδοτούμενος ντίζελ κινητήρας CRD 2,8 λίτρων που αποδίδει 197 hp και 460 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου συστήματος μετάδοσης.

Πέρα από το Jeep Wrangler το σώμα των καραμπινιέρων διαθέτει στο στόλο του κι άλλα οχήματα του FCA Group, συμπεριλαμβανομένων των Alfa Romeo Giulietta και Giulia Quadrifoglio, Fiat Tipo, Doblò, Ducato και Panda 4×4.