Μετά το καλοκαίρι θα κάνει την εμφάνιση της η ανανεωμένη έκδοση του δημοφιλούς supermini της Ford, η οποία θα κάνει το εμπορικό της ντεμπούτο στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Το φρεσκαρισμένο Fiesta αναμένεται να διαθέτει ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος, στα σχεδιαστικά πλαίσια του νέου Fiesta ST των 180 ίππων, νέους προφυλακτήρες, νέα φωτιστικά σώματα με την προσθήκη τεχνολογίας LED.

Τα καλά νέα βέβαια αφορούν κυρίως τους κινητήρες βενζίνης και συγκεκριμένα το χαρισματικό 3κύλινδρο 1.0 EcoΒoost που αναμένεται να προκαλέσει σημαντικό αγοραστικό ρεύμα προς το ανανεωμένο Fiesta.

Ο νέος χιλιάρης κινητήρας θα αντικαταστήσει τους ξεπερασμένους ατμοσφαιρικούς κινητήρες των 1,4 και 1,6 λίτρων, προσφέροντας τα χαμηλά πάγια του μικρού κυβισμού του, συνυφασμένα με πλούσια ροπή (από 170 Nm), σε δύο εκδόσεις απόδοσης 100 και 125 ίππων.

Η βασική έκδοση 1.0 EcoBoost με τους 100 ίππους, αναμένεται να διαθέτει παρόμοια τιμή, με το σημερινό Fiesta βενζίνης των 1,4 λίτρων.

Παράλληλα, παλαιότερες πληροφορίες θέλουν να υπάρχει προγραμματισμός και για πιο προσιτή ατμοσφαιρική έκδοση του 3κύλινδρου βενζινοκινητήρα, με απόδοση στους 80 ίππους.

Πηγή: gocar.gr