Την παραμονή του θρυλικού αγώνα αντοχής του Le Mans (Γαλλία), η BMW ετοιμάζεται να ανοίξει νέο κεφάλαιο στην ιστορία των σπορ μοντέλων της. Στις 15 Ιουνίου 2018, ξεκινώντας η αντίστροφη μέτρηση για τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Σειράς 8 Coupe. Το νέο, πολυτελές μοντέλο εξελίχθηκε παράλληλα με την M8 GTE με την οποία η BMW Motorsport θα παραταχθεί και πάλι στη γραμμή εκκίνησης του Le Mans την επόμενη μέρα, για πρώτη φορά από το 2011.

Στο δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA – World Endurance Championship (WEC) 2018, η BMW θα κατεβάσει δύο M8 GTE. Τα αγωνιστικά οχήματα ήδη έχουν δείξει τις ικανότητές τους στον πρώτο γύρο της σεζόν στο Spa-Francorchamps (Βέλγιο) και στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar. Θα ακολουθήσει το μοντέλο παραγωγής, με τεχνολογία κίνησης και ανάρτησης βασισμένη στην εμπειρία της εταιρίας από το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Εμφανείς επιρροές από συμμετοχή σε αγωνιστικές διοργανώσεις υπάρχουν κυρίως στη νέα M850i xDrive Coupe, που προσφέρει άψογη συμπεριφορά με νέο V8 κινητήρα, έξυπνη τετρακίνηση, ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, Integral Active Steering, τεχνολογία προσαρμοζόμενης ανάρτησης Μ Professional με Active Roll Stabilization (Ενεργή Αντιστρεπτική Δοκό) και ζάντες αλουμινίου 20-ιντσών με ελαστικά υψηλών επιδόσεων.

Η πολυδιάστατη οδηγική εμπειρία αντανακλά το μοναδικό χαρακτήρα της νέας Σειράς 8 Coupe στο ανταγωνιστικό της περιβάλλον. Άμεση απόκριση, ευελιξία και ακρίβεια σε εξαιρετικά δυναμικές συνθήκες υπογραμμίζουν το αγωνιστικό ταπεραμέντο του σπορ αυτοκινήτου. Η νέα Σειρά 8 Coupe είναι εξίσου πειστική στο ρόλο ενός κορυφαίου cruiser που «καλομαθαίνει» τους επιβάτες όχι μόνο με την οδηγική άνεση σε μεγάλες ευθείες του αυτοκινητόδρομου ή σε επαρχιακούς δρόμους, αλλά και με το σύγχρονο πολυτελές περιβάλλον και εξοπλισμό υψηλής ποιότητας.

Νίκος Τσάδαρης