Η Audi ετοιμάζει για το άμεσο ή και πιο μακρινό μέλλον μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέροντα νέα μοντέλα. Ακολουθεί η παρουσίαση τριών από αυτά που θα δραστηριοποιηθούν σε σημαντικές για τη γερμανική φίρμα κατηγορίες.

Ένα για τον πόλη, ένα για την οικογένεια, ένα για τους γρήγορους… Το μέλλον της προϊοντικής γκάμας της Audi θα μας φέρει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Εκτός λοιπόν από το καινούριο A3, η Audi έχει στα άμεσα σχέδιά της και τη δημιουργία ενός μίνι μοντέλου που τόσο πολύ της λείπει.

Επίσης, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η επιστροφή του Α2, το οποίο θα συνεχίσει να διακρίνεται για τις πρακτικές λύσεις που θα προσφέρει αλλά και για την υψηλή του τεχνολογία.

Τέλος, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει και στα σπορ μοντέλα η Audi ετοιμάζει το R5, ένα άκρως εντυπωσιακό σπορ κουπέ μοντέλο με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Audi City Car ή Ε1

Με δεδομένη την αυξημένη ζήτηση για χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων μοντέλα, η Audi εξελίσσει ένα νέο αυτοκίνητο αμιγώς για διαδρομές στην πόλη.

Πρόκειται για το μοντέλο που κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται Ε1 και το οποίο όπως είναι λογικό θα αποτελέσει το «αδερφάκι» των VW up!, Seat Mii και Skoda Citigo.

Ερωτηματικό παραμένει η ακρίβεια των πληροφοριών που μιλούν για τα μηχανικά σύνολα που θα έχει το μοντέλο της Audi. Υπάρχουν αναφορές για ένα νέο 2κύλινδρο μοτέρ βενζίνης με τούρμπο και χωρητικότητα 600 κ.εκ., ωστόσο κάτι τέτοιο θα αποτελέσει πραγματική έκπληξη.

Περισσότερο πιθανή φαίνεται η επιλογή του μοτέρ 1,0 λίτρου με 60 και 75 ίππους που χρησιμοποιεί και το VW up!. Τέλος, αναφορές θέλουν τη γερμανική φίρμα να επεξεργάζεται και σχέδια για δημιουργία μίας αμιγώς ηλεκτρικής ή έστω υβριδικής έκδοσης του E1 για το μέλλον.

Η παρουσιάσή του θα γίνει μέσα στο 2012.

Νέο Audi Α2

Το «κομμένο» από την παραγωγή Α2 ετοιμάζεται να ξαναπάρει, στη νέα του γενιά, τη θέση του στη γκάμα της Audi.

Αυτή τη φορά όμως θα έχει περισσότερο ξεκάθαρο εμπορικό ρόλο, αφού ναι μεν θα ενταχθεί στη μικρή κατηγορία, πλάι με το Α1, ωστόσο θα διακρίνεται για το πλήθος πολυχρηστικών λύσεων που θα προσφέρει. Βέβαια, αυτή δεν θα είναι και η μοναδική διαφοροποίηση που θα έχει σε σχέση με το Α1.

Όπως βλέπουμε και στην κατασκοπευτική εικόνα, το ενός όγκου αμάξωμα του επόμενου Α2 έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά και σαφώς πιο «οικογενειακό» προφίλ στην εμφάνιση. Τέλος, από πλευράς κινητήρων, και το νέο Α2 θα υιοθετήσει τις λύσεις που ακούν στο όνομα TSI 1,2 και 1,4 λίτρων.

Η παρουσιάσή του θα γίνει μέσα στο 2012.

Αudi R5

Στα πρότυπα του κορυφαίου R8 και με βάση την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το A5, το νέο super-coupe που ετοιμάζει η Audi θα αποτελέσει πραγματικό «φετίχ» στο μυαλό όλων όσων αγαπούν στα σπορ αυτοκίνητα.

Το εν λόγω μοντέλο πιθανόν να ονομαστεί R5 όταν μπει στην παραγωγή και θα χρησιμοποιήσει στοιχεία από την εμφάνιση τόσο του R8 όσο και του πρωτότυπου quattro concept που πρόσφατα παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης η γερμανική φίρμα.

Γενικά, το συνολικό του μήκος δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 4 μέτρα και η κορυφαία έκδοση στην γκάμα θα εφοδιάζεται με το νέο TFSI 2,5 λίτρων – 340 ίππων, που γνωρίζουμε από το TT-RS. Στο μέλλον ίσως αποκτήσει και ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Οι ομοιότητες βέβαιο που φέρει και με το απλό Α5 δεν είναι τυχαίες, αφού ως βάση θα χρησιμοποιηθεί μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας αυτού, ενώ το R5 θα δανειστεί και αρκετό από το ελκυστικό και premium στυλ του Α5.

Τι θα γίνει με το ΤΤ;

Το TT φυσικά θα συνεχίσει να υπάρχει στη γκάμα της Audi και δεν αναμένεται να επηρεαστεί από το R5, το οποίο αναμένεται σαφώς ακριβότερο πλησιάζοντας τη λογική των supercars.

Πηγή: autotriti.gr