Στο πλαίσιο ενός προγράμματος με την ονομασία Vision.M, επιστήμονες από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου εξελίσσουν ένα ηλεκτρικό μοντέλο σε συνεργασία με κορυφαίους κατασκευαστές όπως η BMW και η Daimler.

Aνάμεσα σε όλους τους φορείς που εξελίσσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που ξεχωρίζουν, επενδύοντας σε ολοκληρωμένες λύσεις με ουσία και μέλλον. Σε αυτές τις πρωτοβουλίες ανήκει και το project Visio.M που εξελίσσουν οι επιστήμονες του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου (ΤUM) στο πλαίσιο κοινοπραξίας με συμμετέχοντες κορυφαίους παράγοντες της παγκόσμιας βιομηχανίας όπως π.χ. oι BMW AG (lead manager), η Daimler AG, Autoliv BV & Co. KG, Continental Automotive GmbH, Siemens AG, Texas Instruments Germany GmbH και TÜV SÜD AG.

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 10,8 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας (BMBF).

Μεταξύ άλλων, στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους επιστήμονες του project είναι παράγοντες όπως η συγκράτηση της τιμής και η υψηλή ασφάλεια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η μεγαλύτερη αυτονομία, οι ισχυρές μπαταρίες κ.α. Όπως τονίζεται, το όχημα με τις πλέον ιδανικές προδιαγραφές θα φέρει ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 15 kilowatt και μέγιστο βάρος 400 κιλών (χωρίς τη μπαταρία).

Για τις ανάγκες του προγράμματος, οι εμπλεκόμενοι φορείς χρησιμοποιούν ως «πλατφόρμα» το πρωτότυπο MUTE που δημιούργησε πρόσφατα το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Σύντομα αναμένεται η δημοσιοποίηση και νέων στοιχείων για το εν λόγω πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα, από το οποίο θα ωφελειθούν σημαντικά αξιοποιώντας τεχνολογίες και εφαρμογές ηλεκτροκίνησης για μελλοντικά τους μοντέλα τόσο η BMW όσο και η Mercedes.

Πηγή: Autotriti.gr