«Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» λένε στο ποδόσφαιρο και δεν έχουν άδικο. Το ίδιο φαίνεται πως πιστεύει και η BMW στην περίπτωση του Mini, αφού κατά τα φαινόμενα το μικρό premium μοντέλο θα ανανεωθεί και πάλι αλλάζοντας μόνο «στα σημεία», διατηρώντας την ίδια λογική και σχεδιαστική φιλοσοφία που το καθιέρωσε.

Φυσικά, το σχεδόν ίδιο «ντύσιμο» του Mini δεν σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν θα αλλάξει και επί της ουσίας. Άλλωστε, και η τρέχουσα 2η γενιά του αυτοκινήτου δείχνει σε πολλά πράγματα ίδια με την πρώτη, έχοντας ωστόσο βασικές αλλαγές σε πλατφόρμα και κινητήρες.

Όπως φαίνεται και από την κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα, η μέλλουσα ανανεωμένη εκδοχή του Mini δεν θα φέρει δραματικές αλλαγές στο αισθητικό κομμάτι τουλάχιστον.

Πολύ διακριτικά ανασχεδιασμένος είναι ο προφυλακτήρας του αυτοκινήτου με τη εισαγωγή αέρα αλλά και τα φωτιστικά σώματα στο εσωτερικό τους.

Aπό τεχνολογικής άποψης είναι νωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Το κομπακτ μοντέλο πάντως θα διατηρήσει το σημερινό μοτέρ των 1,6 λίτρων στις ατμοσφαιρικές αλλά και τούρμπο εκδοχές του.

Αναμένεται ωστόσο μια σημαντική έκπληξη με μοτέρ βενζίνης κυβισμού μικρότερου από τα 1,4 λίτρα που με άμεσου ψεκασμό και υπερτροφοδότηση θα έχει ισχύ κοντά στους 100 ίππους.

H παρουσίαση του ανανεωμένου Mini αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2012 ή μέσα στο 2013.

Πηγή: autotriti.gr