Στην πλήρη αποκάλυψη του νέου V40 προχώρησε η Volvo. Το 5θυρο σουηδικό μοντέλο διαθέτει πλήθος νέων τεχνολογιών, όπως ο αερόσακος πεζών, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Κάπου ανάμεσα στη μικρομεσαία και στη μεσαία οικογενειακή κατηγορία, το νέο V40 θα αποτελέσει μια πολύ ενδιαφέρουσα premium οικογενειακή πρόταση από πλευράς Volvo.

Σύμφωνα με τον Στέφαν Γιακόμπι, πρόεδρο και CEO της Volvo Car Corporation: «Το νέο Volvo V40 είναι το πρώτο νέο μοντέλο που εξελίχθηκε εξαρχής σύμφωνα με την ανθρωποκεντρική “σχεδιασμένο γύρω από σένα” στρατηγική μας. Εξοπλισμένο με μια εντυπωσιακή σειρά high-tech συστημάτων, στοχεύει ξεκάθαρα και μόνο την κορυφή της κατηγορίας του».

Και συνεχίζει: «Χάρη στην πληροφόρηση που είχαμε από έρευνες που κάναμε σε όλο τον κόσμο, το πιο οδηγοκεντρικό νέο αυτοκίνητο της σειράς V, διαθέτει ένα εξαιρετικό επίπεδο μοντέρνου σχεδιασμού, ασφάλειας και εξοπλισμού. Το νέο V40 προσφέρει όλα τα στοιχεία που θέλουν οι αγοραστές των σύγχρονων αυτοκινήτων πολυτελείας».

Από πλευράς κινητήρων, το V40 θα διαθέτει στη βάση του το μικρότερο 1,6 D2 turbo-diesel μοτέρ της Volvo Car Corporation με εκπομπές CO2 μόλις 94 g / km. Στην κορυφή της γκάμας του συναντάμε τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.5 Τ5 με 254 ίππους και επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα.

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν «start-stop» και σύστημα ανάκτησης ενέργειας πέδησης, ανεξάρτητα από το εάν είναι εφοδιασμένες με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Σε επίπεδο τεχνολογίας, το V40 εφοδιάζεται με ένα πολύ ενδιαφέρον πακέτο ασφαλείας και υποστήριξης του οδηγού, συμπεριλαμβανομένου και του συστήματος ανίχνευσης πεζών με «πλήρως αυτόματο φρενάρισμα» (Pedestrian Detection with Full Auto Brake).

Στα καινούρια συστήματα περιλαμβάνεται ο πρώτος στον κόσμο αερόσακος πεζών, η υποβοήθηση διατήρησης πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Keeping Aid) με αυτόματη παρέμβαση στο σύστημα διεύθυνσης, και η «έξυπνη» υποβοήθηση παρκαρίσματος (Park Assist Pilot) που καθιστά ευκολότερο το παράλληλο παρκάρισμα.

Το City Safety, το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με τυπικές ταχύτητες πόλης, έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και λειτουργεί τώρα σε ταχύτητες μέχρι 50 km/h.

Περισσότερα για το νέο Volvo V40 θα γίνουν γνωστά στην έκθεση της Γενεύης, ενώ το εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου προσδιορίζεται χρονικά για τα μέσα ή κοντά στα τέλη του 2012.

Πηγή: autotriti.gr