Σχεδιάστηκε από τον πορτογαλικής καταγωγής Tiago Miguel Inácio, και ονομάζεται Mithos. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ηλεκτροκίνητο concept απόδοσης 1,5 Megawatt.

Ο Πορτογάλος σχεδιαστής μάλιστα αναφέρει στην ιστοσελίδα του πως έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό του «Mithos Electromagnetic Vehicle Concept» ήδη από το 2006, όταν ακόμη ήταν φοιτητής σε σχολή βιομηχανικού σχεδίου. Τώρα όμως το ολοκλήρωσε, με την ιδιαίτερα εντυπωσιακή παρουσίαση στο σχετικό βίντεο που παραθέτουμε, η οποία μάλιστα χρειάστηκε 3 μήνες για να ολοκληρωθεί. Έμπνευση για τη δημιουργία του Inácio αποτέλεσαν οχήματα όπως αυτό του Batman (!), καθώς και πολλά από τα πρωτότυπα υπεραυτοκινήτων που έχουμε δει κατά καιρούς.

Τέλος, τεχνικά στοιχεία δεν υπάρχουν, αφού μιλάμε για ένα concept, όμως ο σχεδιαστής του το θέλει να κινείται αποκλειστικά από ηλεκτρική ενέργεια, με δύναμη ηλεκτροκινητήρα στα 1,5 Megawatt, να έχει υπερ-ελαφρύ αμάξωμα από συνθετικά υλικά, αλλά ακόμη και σύστημα που «ανιχνεύει» το δρόμο και ρυθμίζει ανάλογα της αναρτήσεις!

Πηγή: autotriti.gr