Η Nissan παρουσίασε το νέο 370Ζ Nismo RC, το οποίο έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα διατίθεται στο δίκτυο της Nissan στο εξωτερικό για όσους δεν αρκούνται στο «απλό» 370Ζ.

Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν αυτοκίνητα που προορίζονται για αγωνιστική χρήση, έτσι και η Nissan παρουσίασε πρόσφατα το νέο της δημιούργημα, το 370Ζ Nismo RC, το οποίο θα είναι και διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές.

Οι Ιάπωνες κράτησαν οτιδήποτε καθιστούσε νόμιμο το 370Ζ Nismo RC για την κυκλοφορία του στο δημόσιο δρόμο, ωστόσο τα υπόλοιπα αποφάσισαν να τα «πετάξουν» για να ελαφρύνει το συνολικό βάρος του. Έτσι, ότι πολυτέλεια (π.χ. επιπλέον εξοπλισμός άνεσης) υπήρχε μέσα στο ιαπωνικό μοντέλο, ξεχάστε την! Η «δίαιτα» που έγινε στο 370Ζ έδειξε ότι έχασε περίπου 160 κιλά, φτάνοντας συνολικά τα 1.339 κιλά, προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις.

Η βελτίωση του νέου αγωνιστικού επικεντρώθηκε και σε αρκετά άλλα σημεία όπως είναι το σύστημα εξαγωγής, το αναβαθμισμένο πρόγραμμα, τον αγωνιστικό συμπλέκτη και την αγωνιστική μετάδοση. Ο κινητήρας του 370Ζ, ο V6 των 3,7 λίτρων έχει ελαφρώς αναβαθμιστεί, φτάνοντας τους 355 ίππους και τη ροπή στα 374 Nm. Στο εσωτερικό έχουν τοποθετήσει αγωνιστικά καθίσματα bucket της Recaro και ζώνες 6 σημείων. Επίσης, διαθέτει τιμόνι της Sparco, ενώ όλο το πάνελ των οργάνων έχει κατασκευαστεί από ανθρακόνημα.

Πηγή: autotriti.gr