Νωρίτερα φέτος η Volkswagen είχε ανακοινώσει ότι θα μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) από το 2013. Το όχημα που θα χρησιμοποιήσει θα είναι το Polo R, μια πρώτη ματιά από το οποίο πήραμε στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Παρόλο που οι ομοιότητες με την έκδοση δρόμου είναι ακόμα εμφανείς, εντούτοις το Polo R WRC μεταμορφώθηκε σε αγωνιστικό όχημα WRC. Πιο συγκεκριμένα, οι διευρυμένοι προφυλακτήρες και το πλήθος ανθρακονημάτινων μερών στο αμάξωμα, φωνάζουν από μακριά το DNA του οχήματος.

Το ίδιο, βέβαια, κάνει και το το απογυμνωμένο εσωτερικό, το οποίο «ντύθηκε» με roll cage. Κάτω από το καπό του ιδιαίτερου αυτού Polo βρίσκεται μια τροποποιημένη έκδοση του STI κινητήρα των 1,6 λίτρων της VW, ο οποίος αποδίδει 300 ίππους.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως η VW δεν είναι πρωτάρα στους αγώνες ράλι, καθώς πίσω στο 1986 κέρδισε το πρωτάθλημα στην κατηγορία Group A με ένα Golf GTI 16V, ενώ πιο πρόσφατα είχε επιτυχίες στο Αυστραλιανό και Φινλανδικό Πρωτάθλημα Ράλι. Η γερμανική εταιρεία ελπίζει να τη βοηθήσει στο WRC η τεχνογνωσία και οι εμπειρίες που αποκόμισε από τη συμμετοχή της στο Ράλι Ντακάρ, στο οποίο, μάλιστα, κέρδισε τρεις φορές με μια «μεταλλαγμένη» εκδοχή του Touareg.

Σε κάθε περίπτωση, δε θα μας εκπλήξει ιδιαίτερα, αν σχετικά σύντομα το Polo R WRC ανέβει στο πόντιουμ των νικητών. Εξάλλου, μια εταιρεία σαν τη VW δε γίνεται να στοχεύει σε τίποτα λιγότερο…

Πηγή; autotriti.gr