Η Τουρκία, όπως είναι γνωστό, δεν έχει δική της εταιρεία οχημάτων, όμως δεν είναι διόλου απίθανο να αποκτήσει!

Όπως δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας, Nihat Ergun, η Αυτοκινητιστική Ένωση Κατασκευαστών (OSD) της Τουρκίας, μέσα στο μήνα θα καταθέσει την πρόταση της σχετικά με τη δημιουργία νέας κατασκευάστριας εταιρείας με έδρα την Τουρκία.

Αφορμή για την κίνηση αυτή, είναι η αύξηση της παραγωγής των οχημάτων που κατασκευάζονται εκεί από άλλους κατασκευαστές (Ford, Hyundai, Toyota, Renault και Fiat) κατά 26% μέσα στο τελευταίο έτος, γεγονός που την κατατάσσει στην πρώτη θέση ανάμεσα στις κατασκευάστριες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Υπολογίζεται ότι με την κίνηση αυτή η Τουρκία θα «σιγουρέψει» έως και το 20% των αγοραστών, ποσοστό που σύμφωνα με τις πωλήσεις των οχημάτων στη χώρα, μεταφράζεται σε έως 200.000 αυτοκίνητα!

Όπως τουλάχιστον ανέφερε ο υπουργός Βιομηχανίας, Nihat Ergun περίπου το 1/3 των οχημάτων που πωλούνται στην Τουρκία, κατασκευάζονται εκεί από διάφορες εταιρείες που διατηρούν γραμμές παραγωγής στη γείτονα χώρα, ενώ η πρόβλεψη του για φέτος είναι ότι οι συνολικές πωλήσεις θα φτάσουν τις 600.000 οχήματα.

Το όφελος που ελπίζει να αποκομίσει η τουρκική κυβέρνηση από τα οχήματα που θα πουλάει, είναι της τάξης του 20% ενώ ήδη υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες που είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε ανάλογες επενδύσεις.

Πηγή: autotriti.gr