Με τελική ταχύτητα τα 300 χλμ./ώρα και 0-100 σε 4,3 δλ. ο βελτιωτικός οίκος Vaeth έχει μετατρέψει το πολυτελές κουπέ της Mercedes σε βολίδα εδάφους!

Πόσο εύκολο είναι να βελτιώσεις ένα μοντέλο, όταν αυτό αποτελεί την επιτομή της Mercedes σε θέματα απόδοσης, τεχνολογίας, ασφάλειας ή πολυτέλειας; Η απάντηση είναι απλή: καθόλου εύκολο! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και ακατόρθωτο, τουλάχιστον για το γερμανικό βελτιωτικό οίκο της Vaeth, ο οποίος ανέλαβε τη μηχανική, αλλά και αισθητική αναβάθμιση του πολυτελούς μοντέλου της Mercedes.

Στην εργοστασιακή του έκδοση ο 5,5 λίτρων διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας της Mercedes C63 AMG αποδίδει 435 ίππους και έχει 710 Nm ροπής στις 1.800 σ.α.λ.. Μετά τις επεμβάσεις των μηχανικών της Vaeth στο σύστημα εξαγωγής και στην ECU, η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί στους 630 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή ανέρχεται στα 930 Nm.!

Τι σημαίνει αυτό όσον αφορά στις επιδόσεις; Το 0-100 χλμ./ώρα έχει πέσει στα 4,3 δλ. (από τα 4,9 δλ. της εργοστασιακής έκδοσης), ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 300 χλμ./ώρα (στην εργοστασιακή έκδοση περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα).

Φυσικά, τέτοιες επιδόσεις προϋποθέτουν και τη βελτίωση του συστήματος πέδησης καθώς και της ανάρτησης. Έτσι, οι μηχανικοί της Vaeth, βελτίωσαν το κύκλωμα των υγρών φρένων, άλλαξαν τις δαγκάνες και επαναρίθμησαν τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Για καλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητας τοποθέτησαν διαχύτη στο πίσω μέρος, ενώ μικρές επεμβάσεις έγιναν στο αμάξωμα (αεροτομή και καθρέπτες από ανθρακονήματα). Τέλος, δεν θα μπορούσαν να μην επέμβουν στο εσωτερικό, με μικρές πινελιές από ανθρακονήματα και νέα δερμάτινα καθίσματα. Τα νούμερα και οι εικόνες μιλούν από μόνα τους.

Πηγή: autotriti.gr