Η SsangYong κέρδισε το διεθνές βραβείο Καινοτόμου Τεχνολογίας για την εφαρμογή ανθρακονημάτων σε πόρτα χώρου αποσκευών, στην μεγαλύτερη έκθεση που διεξάγεται παγκοσμίως για ανάλογες τεχνολογίες, το JEC World Composites Show.

Η έκθεση JEC διοργανώνεται από την παγκόσμια ομοσπονδία κατασκευών συνθετικών υλικών από το 1996 και διεξάγεται σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως σε χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Φέτος η SsangYong βραβεύτηκε για ένα προϊόν που εξελίχτηκε από κοινού με το Ινστιτούτο Χρήσης Προϊόντων από Άνθρακα της Κορέας και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Νημάτων του Πανεπιστημίου του Άαχεν της Γερμανίας.

Πιο συγκεκριμένα, η κορεάτικη φίρμα βραβεύτηκε για την τεχνολογία εφαρμογής CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastics) στο εσωτερικό της πόρτας αποσκευών ενός εκ των μοντέλων της. Η αξία της εφαρμογής και κατ’ επέκταση του βραβείου, έγκειται στην τοποθέτηση με ακρίβεια, προηγμένων, αλλά οικονομικών στην παραγωγή υλικών σε διάφορα σημεία της δομής του αυτοκινήτου, που μπορούν να περιορίσουν την ποσότητα εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για την εξασφάλιση ακαμψίας, παράλληλα με τον περιορισμό του βάρους, της κατανάλωσης, αλλά και τον περιορισμό του συνολικού κόστους παραγωγής.

Υλικά CFRP κατά βάση χρησιμοποιούνται στα αεροσκάφη, καθώς είναι 10 φορές πιο ισχυρά και κατά 3/4 πιο ελαφριά από το κλασσικό ατσάλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάκριση αυτή ήρθε σε συνέχεια μιας άλλης σχετικής διάκρισης της εταιρίας, για την εξέλιξη καπακιού κινητήρα από ανθρακονήματα.

SsangYong2SsangYong1

 Νίκος Τσάδαρης