Το απόλυτο ρεκόρ οχημάτων σημείωσε η Subaru με τη σεντάν έκδοση του WRX STI στο Isle Of Man. Ο χρόνος του ήταν τα 19:56.7 λεπτά, με το Subaru να φτάνει σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού ακόμη και τα 260 χ.α.ω. Η μόνη δήλωση που έκανε ο πρωταθλητής Mark Higgins ήταν πως: «…είναι το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω κάνει»!

Στο Isle Of Man που βρίσκεται μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας διεξάγεται κάθε χρόνο αγώνας μοτοσικλετών, σε μια «πίστα» μήκους 60 χιλιομέτρων, που στην ουσία αποτελείται από δρόμους του νησιού που εκείνες τις ημέρες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη διεξαγωγή του αγώνα! Φέτος, η Subaru έκανε τη δική της προσπάθεια να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ οχήματος στο Isle Of Man, και τα κατάφερε με τον πολυπρωταθλητή Βρετανό οδηγό αγώνων ράλλυ, Mark Higgins κατά 2 λεπτά! Ο χρόνος που σημείωσε ήταν τα 19:56.7 λεπτά με τη μέση ωριαία ταχύτητα του να είναι τα 182 χ.α.ω. και την ανώτατη ταχύτητα που σημείωσε να φτάνει τα 260 χ.α.ω. Το προηγούμενο ρεκόρ, σημειώθηκε το 1990 από τον Tony Pond, και ήταν τα 21 λεπτά με ένα Rover 827 Vitesse.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μόνες διαφορές που είχε το συγκεκριμένο Subaru ήταν οι ρυθμίσεις της εργοστασιακής ανάρτησης (επειδή οι δρόμοι του Isle Of Man έχουν αρκετά σαμαράκια), ο κλωβός ασφαλείας, το σύστημα πυρόσβεσης, και οι αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας, ενώ λόγω του μεγάλου μήκους της πίστας ο Mark Higgins δεν είχε τη δυνατότητα δοκιμαστικών γύρων!

Να θυμίσουμε ότι το απόλυτο ρεκόρ στο Isle Of Man σημειώθηκε το 2009 από τον John McGuinness με μια Honda CBR1000RR Fireblade, και ήταν τα 17:12.3 λεπτά.

Πηγή: autotriti.gr