Στην Έκθεση Γενεύης θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα του νέου, μηχανικά υπερτροφοδοτούμενου DIG-S κινητήρα της Nissan, με τον οποίο θα εξοπλίζεται το νέο Micra.

Oι ιθύνοντες της Nissan διευρύνουν ακόμα περισσότερο τη γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων του νέου Micra με έναν εξαιρετικά αποδοτικό και οικονομικό σε κατανάλωση κινητήρα. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο μηχανικό σύνολο, που φέρει την ονομασία DIG-S, με χωρητικότητα 1.198 κ.εκ., το οποίο αποδίδει σύμφωνα με τις επίσημες εργοστασιακές τιμές 98 ίππους και 142 Nm ροπής εξασφαλίζοντας στο πάντοτε ελαφρύ ιαπωνικό αμάξωμα τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Από τεχνολογική σκοπιά, πρόκειται για ένα εξαιρετικά προηγμένο μοτέρ, με σύστημα άμεσου ψεκασμού και ιδιαίτερα υψηλή, για μηχανικά υπερτροφοδοτούμενο σύνολο, σχέση συμπίεσης (13:1). Σημειώνουμε πως όπως ακριβώς συμβαίνει και με την ατμοσφαιρική του παραλλαγή, ο DIG-S κινητήρας είναι 3κύλινδρος, με χαμηλό βάρος και ιδιαίτερα περιορισμένες εσωτερικές τριβές. Επιπρόσθετα, ο νέος αυτός κινητήρας πάει… πακέτο με σύστημα Start & Stop και ανάκτησης της κινητικής ενέργειας.

Όλα τα παραπάνω έχουν θετικό αντίκτυπο σε ότι αφορά την κατανάλωση καυσίμου, η οποία ανέρχεται σύμφωνα με τη Nissan στα μόλις 4,1 λίτρα για κάθε 100 χλμ. κίνησης. Αξίζει να προσθέσουμε πως στη χειροκίνητη έκδοση, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανέρχονται στα μόλις 98 gr για κάθε χιλιόμετρο (αντί τέλη κυκλοφορίας!), ενώ για εκείνη με το κιβώτιο CVT στα 115 gr.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή της αναφοράς, η επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας στην 81η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, με τις πωλήσεις του στις επιμέρους αγορές της γηραιάς ηπείρου να εκτιμώνται ότι θα ξεκινήσουν περί τις αρχές του καλοκαιριού. Η τιμή του, όπως είναι αναμενόμενο, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Πηγή; 4troxoi.gr