1.Οι δυνατότητες της Fabia RS είναι εντυπωσιακές. Για πρώτη φορά η SkodaAuto χρησιμοποιεί τετρακύλινδρο κινητήρα τεχνολογίας TSi με διπλό τούρμπο, που αποδίδει 180 ίππους από τα 1.400 κυβικά, χαρίζοντας στη Fabia RS τελική ταχύτητα που φτάνει τα 224 χλμ. / ώρα και επιτάχυνση από 0-100 χλμ. / ώρα σε μόλις 7.3’’ εξασφαλίζοντας στον οδηγό μία πραγματικά σπορ οδηγική εμπειρία.

2.Το νέο Auris με HSD λανσάρει την τεχνολογία Hybrid Synergy Drive σε ένα ευρείας κυκλοφορίας μοντέλο της γκάμας Toyota. Το νέο 5-θυρο hatchback χρησιμοποιεί το πρώτο και μοναδικό πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία C. Επιτυγχάνοντας κορυφαία οικονομία καυσίμου, το Auris με HSD καταναλώνει μόλις 3,8l/100km, ενώ οι εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2 των 89g/km επιτρέπουν μειωμένη φορολόγηση σε αρκετές χώρες. Επιπλέον, το Auris με HSD παράγει πολύ χαμηλότερες εκπομπές NOx και PM από πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα εφάμιλλων επιδόσεων. Ο συμβατικός κινητήρας που κινεί το αυτοκίνητο είναι ένας βενζινοκινητήρας 1.8 λίτρου.

3. Το Renault Megane RS είναι ένα μοντέλο που «χτίσθηκε» επάνω στην τρίθυρη –και πιο σπορτίβ- έκδοση του Megane και εξελίχθηκε από την Renault Sport, διαθέτοντας …αγωνιστικά γονίδιο, λόγω της τεχνογνωσίας της γαλλικής φίρμας από την φόρμουλας 1. Η δύναμη του Renault Megane RS προέρχεται από έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα, τετρακύλινδρο, 16βάλβιδο, 2.0 λ. Ο εν λόγω κινητήρας αποδίδει 250 άλογα και είναι από τους πιο ανταγωνιστικούς στην συγκεκριμένη κατηγορία κυβισμού.

4. Στην αγορά η πέμπτη έκδοση του Coupe Cabriolet μοντέλου της Renault λανσάρεται αυτό το μήνα στην αγορά. Εφοδιάζεται με γυάλινη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή που ανοίγει σε μόλις 21 δευτερόλεπτα με το πάτημα ενός κουμπιού. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 417 λίτρα με την οροφή κλειστή και τα 211 λίτρα με αναδιπλωμένη την οροφή. Μηχανικά θα είναι διαθέσιμο με 6 κινητήρες, 3 βενζίνης και 3 πετρελαίου. Ανάμεσα σε αυτούς συναντάμε τον νέο turbo TCe 1400cc απόδοσης 130 ίππων που συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, τον 16βάλβιδο 2.0 λίτρων απόδοσης 140 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT ενώ ο dCi πετρελαιοκινητήρας με τα 110 άλογα διαθέτει το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC της Renault.

Πηγή: auto24