Μόλις ένα μήνα αφότου ο Yung Cho Chung παρέλαβε από τη FIA το βραβείο του καλύτερου διοργανωτή της χρονιάς για το πρώτο GP Κορέας στην ιστορία της F1, η διοργανώτρια εταιρία του αγώνα τον απέλυσε, κατηγορώντας τον ότι ήταν χαλαρός στον τρόπο διοίκησής του.

Το Δεκέμβριο, όταν η FIA παρέδωσε τα ετήσια βραβεία της, προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι το GP Κορέας επελέγη ως ο καλύτερος αγώνας της περυσινής χρονιάς, δεδομένου ότι η πίστα του Yeongam είχε ασφαλτοστρωθεί μόλις δυο εβδομάδες πριν την εκκίνηση του αγώνα, οι εγκαταστάσεις της δεν είχαν ολοκληρωθεί, ενώ τα γύρω ξενοδοχεία ήταν καταλληλότερα για… ολιγόωρη διαμονή παρά για ολιγοήμερη…

Σύμφωνα με την αναφορά του κορεάτικου πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, ακόμα δυο υψηλόβαθμα στελέχη της Korea Auto Valley Operation (KAVO) απολύθηκαν μαζί με τον Chung. Aντικαταστάτης του Chung θα είναι ο Park Won-Hwa, πρώην πρέσβης της Νότιας Κορέας στην Ελβετία.

Η KAVO, ξεκίνησε έρευνα έπειτα από τη διεξαγωγή του GP Κορέας, για να διαπιστώσει τους λόγους για τους οποίους η οργάνωση δεν ήταν ιδανική.

Ο Chung, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Bernie Ecclestone, αναμένεται να καταθέσει μήνυση εναντίον της KAVO. H είδηση της απόλυσης του Chung, ήρθε μόλις μερικές ημέρες αφότου ο Κορεάτης δήλωσε ότι αφότου η κυβέρνηση διαπίστωσε τη σημαντικότητα της F1 και θα υποστηρίξει οικονομικά τον αγώνα φέτος.

Υπεύθυνος Τύπου της KAVO, δήλωσε ότι ο Chung δε δέχτηκε την απόφαση, επειδή υπήρχε κάτι λάθος στη διαδικασία. «Βρίσκεται τώρα σε συζητήσεις με τους συμβούλους του σχετικά με το πως θα καταθέσει μήνυση. Πέραν της καθυστέρησης της κατασκευής της πίστας του Yeongam, ο Chung κατηγορήθηκε ότι δε χειρίστηκε σωστά τα έξοδα και ξεπέρασε το προβλεπόμενο budget.

Πηγή: 4troxoi.gr