Εν όψει της πλήρους αποκάλυψής του στην Έκθεση του Ντιτρόιτ την επόμενη εβδομάδα, η Hyundai μας δίνει μια πρώτη ιδέα του αντισυμβατικού σε σχεδίαση μικρομεσαίου κουπέ της: του νέου Veloster!

Η Hyundai επανέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των προσιτών κουπέ αυτοκινήτων παρουσιάζοντας επί αμερικανικού αυτή τη φορά εδάφους τη νέα τους πρόταση, η οποία βασίζεται στο πρωτότυπο Veloster που είδαμε για πρώτη φορά το 2007.

Η πρώτη, όχι και τόσο διαφωτιστική φωτογραφία του αυτοκινήτου, που προς το παρόν φέρει την κωδική ονομασία FS, δεν… ξεγυμνώνει τη σχεδιαστική πρωτοτυπία του μοντέλου, καθώς, όπως όλα δείχνουν, οι Κορεάτες φαίνεται να έχουν αποφασίσει το νέο τους κουπέ να διαθέτει δύο πόρτες από τη δεξιά μεριά του αμαξώματος –θυμίζοντας κλασσικό hatchback- και μια μεγαλύτερων διαστάσεων από την αριστερή του οδηγού, ως γνήσιο κουπέ!

Η συγκεκριμένη μάλιστα διάταξη, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα διατηρηθεί ακόμα και στις δεξιοτίμονες εκδόσεις του μοντέλου.

Από εκεί και πέρα σε αντίθεση, το νέο FS/Veloster (κατά την άποψη πολλών, δεν αποκλείεται η εταιρεία να υιοθετήσει το παλαιότερο όνομα Coupe) θα ξεχωρίζει για τις πολύ πιο «προσγειωμένες», πλην όμως, μοντέρνες γραμμές του, τόσο στο εμπρός μέρος, όσο και στο πίσω, οι οποίες θα παραπέμπουν άμεσα σε εκείνες της έκδοσης concept. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί επίσης το «χώρισμα» του πίσω παρμπρίζ, που παραπέμπει σε εκείνο των Honda CR-Z και Toyota Prius.

Σε αντίθεση, τώρα, οι εκτιμήσεις μιλούν για ένα εντελώς διαφορετικό εσωτερικό σε σχέση με την τελευταία, το οποίο θα ταυτίζεται με εκείνο που θα χρησιμοποιηθεί στο επερχόμενο i40 και θα χαρακτηρίζεται από τα πολύ προσεγμένα υλικά του. Επιπρόσθετα, ο εξοπλισμός του –βασικός και προαιρετικός- αναμένεται να είναι ιδιαίτερα πλήρης περιλαμβάνοντας, πέραν όλων των καθιερωμένων «αξεσουάρ» άνεσης και ασφάλειας, ένα υψηλής απόδοσης ηχοσύστημα, μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα, πανοραμική γυάλινη οροφή κοκ.

Στα μηχανικά μέρη, προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία. Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο Veloster θα διατίθεται αρχικά με ένα ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο στα 1,6 λίτρα, με άμεσο ψεκασμό και ισχύ κοντά στους 140 ίππων, Μάλιστα, το εν λόγω σύνολο είναι πολύ πιθανό να συνδυάζεται με το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Hyundai, το οποίο θα μειώνει την κατανάλωση σε ποσοστό που θα φτάνει έως και 6%, πέραν ασφαλώς του «κλασικού» 6τάχυτου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως κάτω από το καπό του νέου Veloster θα εγκατασταθεί λίγο καιρό μετά το επίσημο ντεμπούτο του ένας επίσης ολοκαίνουργιος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, 1,6 επίσης λίτρων, με ισχύ που θα φλερτάρει τους 200 ίππους.

Έως όμως ότου αποκαλυφθεί πλήρως το «ποιον» του νέου κουπέ της Hyundai, αξίζει να αναφέρουμε πως το νέο Veloster σε εμπορικό επίπεδο καλείται να τα… βάλει με καταξιωμένα μικρομεσαία ευρωπαϊκά κουπέ του είδους, όπως το γερμανικό VW Scirocco και το γαλλικό Renault Megane Coupe.

Πηγή: 4troxoi.gr