Η αγορά καινούριων οχημάτων στην Ελλάδα συνέχισε με φόρα και τον κατ’ εξοχήν μήνα διακοπών, τον Αύγουστο. Σαν αποτέλεσμα, το πρώτο 8μηνο του έτους η αύξηση σε επιβατικά και λεωφορεία βρίσκεται στο περίπου 25%, ενώ και τα φορτηγά σημείωσαν αύξηση με 8%.
Έτσι, με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα και από την αρχή του έτους έχουν ως εξής:

Όσον αφορά τις κατηγορίες, η Β και C αθροιστικά ξεπερνούν το 80% της αγοράς, με την πρώτη να κερδίζει έδαφος σε βάρος της δεύτερης, αποτέλεσμα που δείχνει την προτίμηση του κοινού σε μικρότερης κατηγορίας & φθηνότερα οχήματα.
Στις προτιμήσεις του κοινού για κινητήρια συστήματα, οι θερμικοί κινητήρες υποχωρούν κατά 5% σε σχέση με την περασμένη χρονιά, προς όφελος των υβριδικών (+3%) και των επαναφορτιζόμενων (+2%).
Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, η πρόοδος στα segments επιβατικών και στην κατανομή ανά καύσιμο, ως το Αύγουστο, έχει ως εξής:

Σταθερά ανοδική είναι και η αγορά καινούριων αυτοκινήτων σε επίπεδο ΕΕ, καθώς με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (www.acea.be), η αγορά των επιβατικών κινήθηκε για τον Ιούλιο ως εξής: