Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για τη δολοφονία της διάσημης σεξοθεραπεύτριας Έιμι Χάργουικ, με βασικό κατηγορούμενο να είναι ο πρώην σύντροφος της Γκάρεθ Πέρσχαουζ, με τον οποίο είχε ένα σύντομο δεσμό το 2011.

Σύμφωνα με το Law and Crime, η Χάργουικ είχε βρεθεί βαριά τραυματισμένη κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού της στις 15 Φεβρουαρίου του 2020 και πέθανε λίγες ώρες αργότερα. Από την πρώτη στιγμή, ο 38χρονος θεωρήθηκε ύποπτος, γιατί φέρεται να είχε εμμονή μαζί της, παρότι είχαν χωρίσει χρόνια πριν.

Πιο αναλυτικά, είχαν συνάψει δεσμό το 2011, αλλά το 2012 χώρισαν, γιατί η Χάργουικ ισχυρίστηκε ότι την κακοποιούσε σωματικά και συναισθηματικά, ενώ κατέθεσε αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του.

Ωστόσο, σχεδόν οχτώ χρόνια αργότερα, κατά τα οποία δεν υπήρχε η παραμικρή επικοινωνία μεταξύ τους, οι δυο τους συναντήθηκαν ξανα τυχαία σε μια εκδήλωση στο Χόλιγουντ, στα μέσα του Ιανουαρίου του 2020. Η Χάργουικ ήταν προσκεκλημένη και ο Πέρσχαουζ είχε προσληφθεί για να καλύψει τη λαμπερή βραδιά ως φωτογράφος.

Μετά τη συνάντηση αυτή, ο άνδρας κατάφερε να βρει το τηλέφωνο της 38χρονης και άρχισε να την παρενοχλεί, με τηλεφωνήματα, SMS και φωνητικά μηνύματα όπου έκλαιγε με λυγμούς πιέζοντάς την να ξαναβρεθούν. «Εκείνη του ξέκοψε ότι δεν ήθελε καμία επικοινωνία μεταξύ τους, έτσι για να την τιμωρήσει εισέβαλε στο σπίτι της και τη σκότωσε», δήλωσε ο βοηθός εισαγγελέα Βίκτορ Αβίλα.

Η περίεργη συμπεριφορά

Η γυναίκα είχε αναφέρει πως τρόμαξε από τη συμπεριφορά του Πέρσχαουζ, παρότι είχαν περάσει χρόνια από όταν ήταν μαζί. Έτσι, μπλόκαρε το τηλέφωνό του, άλλαξε τις κλειδαριές του σπιτιού της και έβαλε έναν τεχνικό να εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας. Η τρομοκρατημένη γυναίκα είχε στείλει με email στον εαυτό της ένα απόσπασμα του ημερολογίου της όπου περιέγραφε τις ενέργειες του Πέρσχαουζ.

Η εισαγγελική Αρχή υποστηρίζει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, μεταξύ των οποίων και DNA του κατηγορουμένου που βρέθηκε κάτω από τα νύχια του θύματος και λεκέδες από αίμα στο διαμέρισμα, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την ενοχή του.

Ωστόσο ο συνήγορος του κατηγορουμένου παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα. Ο δικηγόρος Έβαν Φρανζέλ περιέγραψε τον πελάτη του ως καταθλιπτικό και ασταθή, εξηγώντας ότι δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσίασε στο δικαστήριο, ο θάνατος της Χάργουικ ήταν ατύχημα, αφού σκαρφάλωσε στο κάγκελο για να απομακρυνθεί από τον πρώην της και γλίστρυσε.