Οδηγίες σε περίπτωση αναταράξεων σε πτήση έδωσε ένας πιλότος αεροσκάφους τύπου Airbus, ο οποίος μοιράστηκε τις συμβουλές του από την θέση του επιβάτη. Σε βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο TikTok, ο πιλότος Jimmy Nicholson φαίνεται να κάνει μία μάλλον «ταραχώδη» πτήση.

Ωστόσο διατηρώντας το χαμόγελό του, αν και παραδέχθηκε ότι δεν νιώθει άνετα, διαβεβαίωσε τον κόσμο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. «Είναι από τις χειρότερες αναταράξεις που έχω βιώσει. Είναι όμως σύντομη πτήση. Δεν είναι άνετη», παραδέχθηκε, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές.

@jimmy_nicholson

Horrible turbulence on our flight today. Im a Pilot and actually fly this aircaft type (Airbus). Here’s why you have nothing to worry about #pilot #turbulence

♬ original sound – Jimmy Nicholson

Οι τρεις οδηγίες του πιλότου

  • Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι είναι εντελώς φυσιολογικό να υπάρχουν αναταράξεις. Το αεροπλάνο δεν πρόκειται να πέσει από τον ουρανό.
  • Εφαρμόστε το κόλπο με το μπουκάλι με το νερό. Εάν δεν κινείται πολύ, το αεροπλάνο απλώς κουνιέται.
  • Ρυθμίστε τον αέρα για να έρχεται δροσερός από πάνω σας και κοιτάξτε έξω από το παράθυρο.

Ο Jimmy Nicholson είπε ότι οι χειρότερες αναταράξεις εμφανίζονται σε περιπτώσεις με εκτεταμένες καταιγίδες. Ωστόσο εξήγησε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς τα αεροπλάνα θα επιλέξουν να περάσουν από το σημείο που υπάρχει η μικρότερη αντίσταση.