Ο ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ Chris Peluso, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε παραστάσεις όπως οι Mamma Mia!, Miss Saigon και The Woman in White, πέθανε σε ηλικία 38 ετών. Ο πατέρας ενός παιδιού έπασχε από σχιζοφρένεια και υποβλήθηκε σε θεραπεία το 2022 για να αντιμετωπίσει την «εξουθενωτική παράνοιά» του, η οποία τον εμπόδιζε να εργαστεί.

Ο Peluso πέθανε την Τετάρτη 16 Αυγούστου και η είδηση επιβεβαιώθηκε από την προσωρινή πρόεδρο του τμήματος μουσικού θεάτρου του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Linda Goodrich, η οποία δημοσίευσε ένα αφιέρωμα στην επίσημη σελίδα του θεάτρου στο Instagram. Η ανάρτηση δεν αποκάλυψε την αιτία θανάτου.

«Η οικογένεια του Μουσικού Θεάτρου του Μίσιγκαν είναι συντετριμμένη καθώς ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας μέλους της οικογένειας, του αγαπημένου, χαρισματικού και θεϊκά προικισμένου Chris Peluso», έγραψε.

«Ο Chris εμφανίστηκε στο Μπρόντγουεϊ στα Mamma Mia!, Assasins, Lestat, The Glorious Ones και Beautiful, έπαιξε τον Fiyero στην περιοδεία του Wicked και πρωταγωνίστησε στο Λονδίνο στα Miss Saigon και Showboat. Οι καρδιές μας συμπαραστέκονται στην οικογένειά του», πρόσθεσε η Goodrich.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, το 2022, δύο φίλοι του δημιούργησαν μια σελίδα GoFundMe για να χρηματοδοτήσουν «θεραπεία ψυχικής υγείας» για τον Chris και συγκέντρωσαν πάνω από 25.000 δολάρια. Μια περιγραφή για τον έρανο ενθάρρυνε τους ανθρώπους να κάνουν δωρεές επειδή «ο αγαπημένος μας φίλος Chris Peluso χρειάζεται τη βοήθειά σας».

Έγραφε: «Ο Chris είναι περισσότερο γνωστός ως ηθοποιός, για τη δουλειά του στο Μπρόντγουεϊ, στο West End και σε εθνικές περιοδείες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για όποιον τον γνωρίζει προσωπικά, ο Chris είναι επίσης ένας αστείος, ευγενικός και στοργικός φίλος, καθώς και αφοσιωμένος μπαμπάς της Peety και του αγαπημένου του King Charles Cavalier, που δυστυχώς πέθανε πέρυσι.

‘Όμως, όπως πολλοί πιθανώς δεν γνωρίζουν, ο Chris πάσχει από σχιζότυπη διαταραχή προσωπικότητας. Αυτή η διάγνωση έχει ως αποτέλεσμα ο Chris να βιώνει εξουθενωτική παράνοια, η οποία τον έχει εμποδίσει να εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια. Η ψυχική υγεία του Chris, εκτός του ότι επηρεάζει την ικανότητά του να εργάζεται στον τομέα στον οποίο έχτισε την καριέρα του τα τελευταία 18 χρόνια, έχει επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής του. Τους τελευταίους μήνες, η παράνοια τον έχει καταλάβει σε βαθμό που δεν μπορεί να εργαστεί σε καμία δουλειά και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη σύζυγο και το μικρό του παιδί και να επιστρέψει στην Αμερική για να αναζητήσει θεραπεία».

Η δήλωση συνεχίζει, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Ο Chris δεν έχει καμία ασφάλιση υγείας στις ΗΠΑ και πρόσφατα νοσηλεύτηκε για περίπου δύο εβδομάδες. Επί του παρόντος, αναζητά θεραπεία σε ένα κέντρο αποκατάστασης ψυχικής υγείας σε ενδονοσοκομειακή βάση.

Η ασφάλιση του Chris δυστυχώς δεν θα καλύψει την ενδονοσοκομειακή θεραπεία του. Οι εγκαταστάσεις που εξετάζει ο Chris είναι πιθανό να κοστίζουν μεταξύ 70.000- 90.000 δολαρίων για την πλήρη διάρκεια της θεραπείας».

Μια ενημέρωση από τον Chris κοινοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 όπου έγραφε: «Γεια σας παιδιά! Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για την απίστευτη γενναιοδωρία σας! Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να πω ότι ολοκλήρωσα την ενδονοσοκομειακή θεραπεία στο Τενεσί και είμαι σταθερός και τα πάω καλά!».