Ο σοβαρός τραυματισμός του ταυρομάχου Αλεχάνδρο Κονκέρο σε αρένα ταυρομαχιών της Μαδρίτης πριν από μερικές ημέρες έφερε και πάλι στο προσκήνιο το αν θα πρέπει να απαγορευτεί ή όχι η δραστηριότητα στην Ισπανία.

Ο ταυρομάχος διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, καθώς εκτοξεύτηκε στον αέρα έπειτα από την επίθεση του ταύρου που τον κάρφωσε με τα κέρατα στη βουβωνική χώρα και στα οπίσθια και προσέκρουσε βίαια στο έδαφος.

Στο βίντεο που καταγράφηκε η στιγμή όπου ο ταύρος χτυπά τον ταυρομάχο στην αρένα Cenicientos της ισπανικής πρωτεύουσας, φαίνεται ο Κονκέρο να προσπαθεί αλλά να μην καταφέρνει να αποφύγει την επαφή με τον ταύρο. Τα χτυπήματα ήταν τόσο σοβαρά, όπου χρειάστηκε η αεροδιακομιδή του 28χρονου ταυρομάχου στο νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Στο ίδιο βίντεο ακούγονται οι θεατές να ουρλιάζουν, καθώς φαίνεται πως δεν περίμεναν να συμβεί κάτι τέτοιο στην τρίτη ταυρομαχία στο πλαίσιο της εκδήλωσης Prieto de la Cal.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάγνωση των γιατρών αναφέρει ότι ο Αλεχάντρο Κονκέρο τραυματίστηκε σοβαρά στη βουβωνική χώρα από τον ταύρο. Ο 28χρονος είναι ο γιος του διάσημου ταυρομάχου στην Ισπανία, Χοσέ Κονκέρο, γνωστός και ως ο «Τυφώνας της Ουέλβα».

Οι δηλώσεις του ταυρομάχου από το νοσοκομείο

Από το νοσοκομείο, όμως, ο Αλεχάνδρο Κονκέρο, έστειλε το μήνυμα πως η εξέλιξη της υγείας του βαίνει καλώς και πως ο πόνος που νιώθει είναι αρκετός, αλλά λογικός στη συγκεκριμένη περίπτωση. «Είμαι συγκινημένος από την υποστήριξη και την αγάπη που έχω λάβει. Δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω στις αρένες», ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.