Η Αστυνομία της Ιταλίας κατέγραψε με drone έναν εμπρηστή στην περιοχή της Καλαβρίας να οδηγεί τη μοτοσυκλέτα του και να βάζει φωτιά σε θάμνους της περιοχής, με αποτέλεσμα να τον συλλάβει μετά από λίγη ώρα.

Το CBS News αναφέρει πως οι χειριστές των drones της Καλαβρίας παρατήρησαν καπνό να βγαίνει από τους θάμνους στην ύπαιθρο στη Curinga, προτού εντοπίσουν έναν άνδρα να περπατά κατά μήκος ενός χωμάτινου δρόμου.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη Δευτέρα από τον κυβερνήτη της Καλαβρίας, Roberto Occhiuto, δείχνει τον άνδρα, κάτοικο της ευρύτερης περιοχής, να παρκάρει την κόκκινη μηχανή του και να αρχίζει να βάζει φωτιές.

Μόλις παρατήρησε ότι η πράξη του καταγράφεται από το drone, άρχισε να του πετάει πέτρες για να το καταρρίψει και να το καταστρέψει. Στη συνέχεια διακρίνεται να φεύγει με το μηχανάκι του, ωστόσο το drone τον ακολούθησε σε όλη τη διαδρομή.

Ο Roberto Occhiuto είπε χαρακτηριστικά πως «η Καλαβρία είναι μια πολιτισμένη περιοχή, αλλά έχει και μερικούς ηλίθιους που πηγαίνουν να βάλουν φωτιές στα δάση, όπως αυτός ο εμπρηστής που πιάσαμε χθες. Από πού έρχεται, από τις σπηλιές;».