Ένα νέο αποχαρακτηρισμένο έγγραφο στις ΗΠΑ δημιουργεί ερωτήματα για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, αφού αποκαλύπτει ότι αξιωματούχος της CIA είχε υποκλέψει την αλληλογραφία του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, πριν το μοιραίο.

Σύμφωνα με το interestingengineering.com, πρόκειται για τον Ρούμπεν Έφρον, ο οποίος το 1955 είχε ταξιδέψει στη Σοβιετική Ένωση.

«Μπίνγκο! Ο τύπος διάβαζε την αλληλογραφία του Όσβαλντ, μια λεπτομέρεια που απέτυχαν να μοιραστούν μέχρι τώρα. Δεν χρειάζεται να είσαι συνωμοσιολόγος για να το θεωρήσεις ύποπτο», είπε χαρακτηριστικά στους New York Times ο Τζέφερσον Μόρλεϊ, συντάκτης του ιστολογίου JFK Facts.

Ωστόσο, στη συνέχεια γίνονται αναφορές σε UFO, κάτι που επίσης εγείρει ερωτήματα, τόσο για την αξιοπιστία του εγγράφου, όσο και αν πρόκειται για κάποια προσπάθεια υποβάθμισης της παραπάνω πληροφορίας για την αλληλογραφία.

Συγκεκριμένα, το 1955 ο Έφρον είχε δηλώσει πως είχε δει UFO ενώ ταξίδευε με τρένο στην πρώην Σοβιετική Ένωση, παρέα με τον γερουσιαστή Ρίτσαρντ Ράσελ και έναν συνταγματάρχη. Οι τρεις άντρες δήλωσαν ότι είδαν δύο «ιπτάμενους δίσκους», αλλά οι σκεπτικιστές πρότειναν ότι επρόκειτο για σοβιετικά αεροσκάφη.

Ο Ράσελ ήταν μέλος της Επιτροπής Γουόρεν που πήρε συνέντευξη από τη σύζυγο του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, τη Μαρίνα, το 1964. Ορισμένοι συνδέουν τον Έφρον με τη δολοφονία του Κένεντι, υπονοώντας ότι μπορεί να γνώριζε περισσότερα από όσα αποκάλυψε.

Σημειώνεται, ότι η CIA έχει κατά καιρούς επικριθεί για τη δολοφονία του Κένεντι, με θεωρίες συνωμοσίας να αναφέρουν ότι η ίδια τη σχεδίασε, ενώ οι επικριτές της υπηρεσίας αναφέρουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες απέτυχαν στην προστασία του Αμερικανού προέδρου.