Το κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει από σήμερα Δευτέρα την Καλιφόρνια, την Αριζόνα και τη Νεβάδα θα ενταθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ενώ το Τέξας εξακολουθεί να καταγράφει θερμοκρασίες-ρεκόρ για την εποχή.

Η μετεωρολογική υπηρεσία του Λος Άντζελες προειδοποίησε ότι το παρατεταμένο κύμα ζέστης θα πλήξει τη νότια Καλιφόρνια και θα διαρκέσει μέχρι και το Σαββατοκύριακο. Θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 37°C αναμένονται σε μια περιοχή που περιλαμβάνει το Σαν Ντιέγκο και εκτείνεται μέχρι το Λας Βέγκας στη Νεβάδα και το Φοίνιξ στην Αριζόνα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) είναι πιθανό να δημιουργηθούν «επικίνδυνες συνθήκες» για τους κατοίκους που δεν έχουν πρόσβαση σε κλιματιζόμενους χώρους.

Στο Τέξας, οι υψηλές θερμοκρασίες επιμένουν. Το Ελ Πάσο, στα σύνορα με το Μεξικό, έσπασε το ρεκόρ των συνεχόμενων ημερών με θερμοκρασία άνω των 37,7°C, αφού και την Κυριακή, για 24η ημέρα, καταγράφηκε τέτοια θερμοκρασία, όπως ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία.

Προειδοποίηση για καύσωνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει εκδοθεί επίσης για τη νότια Φλόριντα, στην περιοχή του Μαΐάμι.