Αναβρασμός επικρατεί εδώ και τρία 24ωρα στη Γαλλία μετά τον θάνατο 17χρονου από σφαίρα αστυνομικού. Το βράδυ της Πέμπτης (29/6) στόχος εμπρησμού έγινε το τουριστικό λεωφορείο ενός Έλληνα που περιέγραψε τα όσα έζησε είδε με τα μάτια του λέγοντας: «Άκουσα εκρήξεις, βγήκα στο παράθυρο και είδα το λεωφορείο να φλέγεται».

Ο Γιώργος Λαζαρίδης μίλησε στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, για το περιστατικό. Όπως κατήγγειλε άγνωστοι τού έκαψαν το τουριστικό λεωφορείο με το οποίο μετέφερε σε προορισμούς Κινέζους τουρίστες.

«Η περιοχή που δραστηριοποιούμαι είναι δίπλα στις Βερσαλλίες, είμαι σε ένα ξενοδοχείο. Δουλεύω στο εξωτερικό μόνιμα, είναι ελληνικό το λεωφορείο αλλά δουλεύουμε κυρίως με ασιατικά γκρουπ. Σήμερα ήρθα στο Παρίσι από τη Μιλούζ όπου κάναμε το πρόγραμμα που είχαμε για σήμερα και ήρθαμε να διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο. Εγώ πάρκαρα το λεωφορείο, αποβίβασα τους τους τουρίστες στη συγκεκριμένη θέση που έχει για τους τουρίστες», είπε.

«Το βράδυ κατά τη 1 άκουσα κάποιες εκρήξεις, κάποιες φασαρίες. Βγήκα στο παράθυρο και είδα το λεωφορείο να φλέγεται, κάλεσα αμέσως την Πυροσβεστική. Στην περιοχή είχαν στήσει οδοφράγματα οι ”διαδηλωτές”, για μένα δεν είναι διαδηλωτές εκείνοι, είναι κάτι άλλο, γιατί το μόνο που κάνουν είναι να κλέβουν καταστήματα και να κάνουν βανδαλισμούς. Σε όλη αυτή την κατάσταση δεν μπορώ να καταλάβω πού φταίει ένα ελληνικό λεωφορείο που κουβαλά ξένους τουρίστες και τους φέρνει χρήματα στη χώρα τους», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης.

«Τα επεισόδια εδώ είναι πολύ σκληρότερα, αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες»

«Στην Γαλλία τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, δεν είναι όπως στην Ελλάδα που το λέμε καμιά φορά. Δεν ενδιαφέρονται και τόσο πολύ εδώ, σκεφτείτε δεν έχει έρθει ακόμα η αστυνομία, ωστόσο τους δικαιολογώ γιατί μιλώντας με έναν αστυνομικό μου είπε ότι από το πρωί ”είναι σε μάχη”. Γίνονταν επεισόδια, έριχναν χημικά. Τα επεισόδια εδώ είναι πολύ σκληρότερα, αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες» τόνισε.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω εικόνα για τα επεισόδια στην τηλεόραση είδα ότι έχει σε κάποιες περιοχές επεισόδια και ακούω ότι έχουν αναπτυχθεί 40.000 αστυνομικοί, έχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε κάποιους δακτυλίους σε οχήματα τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε, είναι λίγο μακριά από το κέντρο. Προφανώς ήταν κάποια ομάδα εδώ που έκανε αυτές τις «καταδρομικές επιχειρήσεις». Το λεωφορείο καταστράφηκε ολοσχερώς. Ευτυχώς δεν ήμασταν εν κινήσει. Το λεωφορείο ανήκει σε άλλον άνθρωπο δεν είναι δικό μου. Επικοινώνησα με την ελληνική πρεσβεία και με κατατόπισαν» ανέφερε κλείνοντας ο κ. Γιώργος.