Ένας άνδρας από την Καλιφόρνια κατά λάθος δώρισε 15.000 δολάρια αντί για 150 δολάρια αργότερα συνειδητοποίησε ότι η γκάφα του αποδείχθηκε ευλογία! Ο άνδρας δημοσίευσε ο ίδιος την viral ιστορία από τον λογαριασμό του στο Reddit.

Η ιστορία ξεκινά με τον Μάικλ, όπως αναφέρθηκε ο ίδιος στους χρήστες του Reddit, να έχει μια συνάντηση με τον γείτονά του, έναν 70χρονο ινδουιστή ιερέα, για μια φιλανθρωπική οργάνωση κατά της πείνας που διευθύνει στο Μπαγκλαντές.

«Ήθελα να στηρίξω τον γείτονά μου και τη φιλανθρωπική οργάνωση», είπε ο Μάικλ όπως αναφέρει η New York Post.

Όντας ο «Καλός Σαμαρείτης» ο Μάικλ, αποφάσισε να δωρίσει στον φιλανθρωπικό οργανισμό και να προχωρήσει στην καταβολή 150 δολαρίων στο «Επείγουσα ανακούφιση τροφίμων: Μπαγκλαντές».

Τουλάχιστον αυτό σκέφτηκε.

«Λίγο αργότερα, λαμβάνω ένα μήνυμα στο τηλέφωνό μου που με προειδοποιεί για μια ασυνήθιστα μεγάλη συναλλαγή στην πιστωτική μου κάρτα», έγραψε ο Μάικλ.

«Ταράχτηκα και έτρεξα να ανοίξω το μήνυμα κειμένου. Λέει ότι έχω κάνει μια πληρωμή 15.041 $ στο GoFundMe. Αμέσως ιδρώνω. Πώς θα μπορούσα να έχω δωρίσει ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΑΡΙΑ

Ο Μάικλ στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι το εφιαλτικό ατύχημα μπορεί να ήταν τόσο απλό όσο το λάθος που θα μπορούσε να είχε αποφύγει.

«Φαίνεται ότι είχα αρχίσει κατά λάθος να πληκτρολογώ τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας ενώ ο κέρσορας μου ήταν ακόμα στο κουτί δωρεών και έτσι το 150 έγινε 15041», παραδέχτηκε.

Ο Μάικλ τηλεφώνησε αμέσως στην εξυπηρέτηση πελατών του GoFundMe και του είπαν ότι θα διεκπεραιωθεί η επιστροφή χρημάτων.

Ωστόσο, τα 15.000 δολάρια είχαν ήδη παρατηρηθεί από τον φιλανθρωπικό οργανισμό πριν χορηγηθεί η επιστροφή χρημάτων του Μάικλ και η GoFundMe είπε στον άνδρα ότι η δωρεά θα εξακολουθούσε να εμφανίζεται στο ιστορικό του ιστότοπου μέχρι να διεκπεραιωθεί η επιστροφή χρημάτων.

Ο άνδρας που διευθύνει τις επιχειρήσεις για τη φιλανθρωπική οργάνωση έστειλε στον Μάικλ φωτογραφίες και βίντεο ανθρώπων που τον ευχαριστούσαν ευγενικά για την τεράστια πενταψήφια δωρεά.

«Κυριολεκτικά εκατοντάδες φωτογραφίες αδύναμων, ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρία και υποσιτισμένα άτομα που κρατούν πινακίδες με το όνομά μου», είπε ο Μάικλ.

Ένας άνδρας μάλιστα έστειλε στον Μάικλ ένα ευχαριστήριο βίντεο στο Facebook με τον εαυτό του να περιβάλλεται από δεκάδες εξαθλιωμένους και πεινασμένους ανθρώπους που κρατούν σακούλες με φαγητό.

«Ο άνδρας μου έστειλε ένα βίντεο από το Μπαγκλαντές, περιτριγυρισμένος από δεκάδες εξαθλιωμένους και πεινασμένους ανθρώπους που κρατούσαν σακούλες με φαγητό, ευχαριστώντας με για τη γενναιόδωρη δωρεά μου», έγραψε ο Μάικλ.

Τελικά, μόλις διεκπεραιώθηκε η επιστροφή χρημάτων, ο Μάικλ δώρισε 1.500 δολάρια αντί να δώσει τα 150 που είχε σκοπό, αφού εξήγησε το λάθος του στη φιλανθρωπική οργάνωση.

Ευτυχώς, ο επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης ήταν «απίστευτα ευγενικός και κατανοητός», είπε ο Μάικλ, λέγοντάς του ότι τα 1.500 δολάρια εξακολουθούσαν να έχουν αντίκτυπο στην κοινότητα.

Όμως η ιστορία δεν τελείωσε εκεί.

Η ανάρτηση του Μάικλ στο Reddit έγινε viral και τράβηξε την προσοχή των χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Ένας YouTuber τράβηξε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στο Michael’s Reddit μέ ένα βίντεο ως μέρος της σειράς «Reading Reddit Stories», στο οποίο κίνησε περισσότερους ανθρώπους να κάνουν δωρεές.

«Άκουσα την ιστορία του άντρα στο reddit που κατά λάθος δώρισε 15.000 αντί για 150 δολάρια και τελικά έδωσε 1500. Μεγάλη ιστορία, θέλω να βοηθήσω και εγώ», είπε ένας δωρητής.

Ο επιδιωκόμενος στόχος των 26.108 $ που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο GoFundMe ξεπεράστηκε και ο οργανισμός συγκέντρωσε $36.520.

«Το αίσθημα ενοχής δεν εξαφανίστηκε ποτέ εντελώς όταν η δωρεά έφτασε από 15.000 δολάρια σε 1.500 δολάρια αλλά σίγουρα έχει τώρα χρήματα η οργάνωση», είπε ο Μάικλ.