Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μαδρίτης, της Λίβερπουλ, της Τσέλσι και της Μίλαν, μεταξύ άλλων, Φερνάντο Τόρες διεκδικεί 808.158 ευρώ ως αποζημίωση από τις ισπανικές αρχές για απώλειες λόγω Covid-19.

Ο «Νίνιο» έχει προσφύγει στην ισπανική δικαιοσύνη απαιτώντας αυτό το ποσό λόγω ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις του εξαιτίας των αποφάσεων που πήρε η τοπική κυβέρνηση της αυτόνομης επαρχίας της Μαδρίτης μεταξύ του Μαρτίου του 2020 και του Μαΐου του 2021.

Ο Τόρες από το 2013 έχει δημιουργήσει μαζί με άλλους επιχειρηματίες την εταιρία New Fitness, που ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες, έχει στην κατοχή της τρία γυμναστήρια στην ευρύτερη περιοχή της ισπανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «El Confidencial», όπως μεταφέρει η ισπανική εφημερίδα «As», η «αλυσίδα» γυμναστηρίων του είχε φτάσει σε κέρδη 100.000 ευρώ πριν από την πανδημία. Εξαιτίας των αποφάσεων της τοπικής κυβέρνησης κατέγραψαν απώλειες 200.000 ευρώ το 2020. Τώρα, ζητάει δικαίωση καθώς εκτιμά πως τα μέτρα που επιβλήθηκαν ήταν υπέρ του δέοντος αυστηρά. Έτσι, ζητάει 270.000 ευρώ για να καλυφθούν οι απώλειες του ενός γυμναστηρίου και 600 χιλιάδες για όλο τον όμιλο επιχειρήσεων.

Με την τοπική κυβέρνηση να απορρίπτει το αίτημα της εταιρίας του Τόρες για αποζημίωση, η υπόθεση έλαβε το δρόμο της δικαιοσύνης κι έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας. Μετά από αυτή την κίνηση, η νομική ομάδα του Τόρες κατηγόρησε και το Υπουργείο Προεδρίας της ισπανικής κυβέρνησης ως υπεύθυνο.

Ο Φερνάντο Τόρες αυτή την περίοδο είναι ο προπονητής της ομάδας νέων της Ατλέτικο Μαδρίτης.