Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, δεν είναι σαφές αν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας του υποβρυχίου Titan, που ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί το ναυάγιο του Τιτανικού, θα παραλάβουν τις σορούς των πέντε θυμάτων που επέβαιναν στο βαθυσκάφος.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών το υποβρύχιο Titan θεωρείται πως έχει διαλυθεί και οι πέντε επιβάτες θεωρούνται νεκροί.

Η έρευνα θα συνεχιστεί, «αλλά οι προοπτικές είναι ασαφείς δεδομένου του δύσκολου περιβάλλοντος», είπε χαρακτηριστικά ο αντιναύαρχος της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, Τζον Μάουγκερ.

«Πρόκειται για ένα απίστευτα αδυσώπητο περιβάλλον εκεί κάτω στον πυθμένα της θάλασσας», είπε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης.

«Και τα συντρίμμια συνάδουν με μια καταστροφική κατάρρευση του σκάφους, και έτσι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να ερευνούμε την περιοχή εκεί κάτω, αλλά δεν έχω απάντηση για προοπτικές αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ποιοι ήταν οι 5 επιβάτες

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ. Ο 58χρονος αυτός επιχειρηματίας και λάτρης του διαστημικού τουρισμού ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πώλησης ιδιωτικών τζετ Action Aviation με έδρα το Ντουμπάι.

Επίσης, μέσα στο υποβρύχιο βρίσκονταν και ο Γάλλος εξερευνητής Πολ Ανρί Ναρζολέ και ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate Expedition, Στόκτον Ρας.

Ακόμη, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του Πακιστάν – μέλος του διοικητικού συμβουλίου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Prince’s Trust με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο – και ο γιος του ήταν μεταξύ των πέντε ανθρώπων που αγνοούνταν στο υποβρύχιο. Πρόκειται για τον 48χρονο Shahzada Dawood και τον γιο του Sulaiman Dawood, 19 ετών.

Η οικογένεια Dawood είναι από τις πλουσιότερες στο Πακιστάν, αλλά έχει ισχυρούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πατέρας του Shahzada, ο Hussain, 79 ετών, είναι πρόεδρος της Dawood Hercules Corporation, η οποία παράγει χημικά, και της Engro Corporation, η οποία παράγει λιπάσματα, τρόφιμα και ενέργεια. Γεννήθηκε στη Βομβάη αλλά σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.