Πρωτοφανής αιματοχυσία σε φυλακή γυναικών στην Ονδούρα, καθώς 41 τρόφιμες έχουν χάσει τις ζωές τους σε σοβαρά επεισόδια, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Η φυλακή βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα, και όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Εντγκάρδο Μπαραόνα, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η πρόεδρος Σιομάρα Κάστρο, απαίτησε «λογοδοσία», ειδικά από το υπουργείο Εσωτερικών, υποσχόμενη «δραστικά μέτρα» και απομάκρυνε από τη θέση τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας.

Η κυρία Κάστρο διόρισε νέο υπουργό Ασφαλείας τον στρατηγό Γουστάβο Σάντσες.

Τα περισσότερα θύματα κάηκαν ζωντανά, ενώ άλλα υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν από σφαίρες, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Γιούρι Μόρα.

Τα θύματα ήταν μέλη της συμμορίας «Μάρα Σαλβατρούτσα» ενώ την επίθεση διέπραξαν κρατούμενες που ανήκουν στην αντίπαλη συμμορία «Μπάριο 18».

Τα μέλη της «Μπάριο 18», εισέβαλαν σε κελί όπου κρατούνταν μέλη της «Μάρα Σαλβατρούτσα» και έβαλαν φωτιά. Ο συγκεκριμένος τομέας της φυλακής στην Ταμάρα, όπου είναι έγκλειστες περίπου 900 γυναίκες, καταστράφηκε εντελώς από την πυρκαγιά.

Εκατοντάδες συγγενείς συγκεντρώθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκεται η φυλακή προσπαθώντας να μάθουν νέα.

Η υφυπουργός Εσωτερικών Γιουλίσα Βιγιανουέβα ανακοίνωσε μέσω Twitter πως υπήρξε «άμεση επέμβαση πυροσβεστών, αστυνομικών και στρατιωτικών».