Newsroom

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται για τη νέα του θητεία ως πρόεδρος της Τουρκίας, με την τελετή ορκωμοσίας να είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην Άγκυρα, παρουσία 20 ηγέτων κρατών και 45 υπουργών Εξωτερικών.

Βέβαια, μεγάλη κουβέντα έχει ξεκινήσει για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, να αναφέρουν ότι αναμένεται να μείνουν εκτός τα «πρωτοκλασάτα στελέχη» Μεβλούτ Τσαβούσογλου Χουλουσί Ακάρ και Σουλεϊμάν Σοιλού.

Αντίθετα, επικρατέστεροι για σημαντικές θέσεις είναι οι εξής:

-Χακάν Φιντάν (ο διοικητής μυστικών υπηρεσιών) για υπουργός Εσωτερικών,

-Γιασάρ Γκιουλέρ (ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων) για το υπουργείο Άμυνας

Ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, φαίνεται ότι αναλαμβάνει την θέση του Φιντάν, ως διοικητής των μυστικών υπηρεσιών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber