Η είδηση πως ένας Βρετανός τουρίστας έχασε τη ζωή του αφού χτυπήθηκε από κεραυνό στη Ρόδο, ήταν συνταρακτική. Ο 26χρονος Scott Seddon βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα την ώρα που έβρεχε και, παρά τις εκκλήσεις των υπολοίπων τουριστών να βγει έξω, αυτός παρέμενε μέσα στη θάλασσα.

Ο πατέρας ενός Βρετανού τουρίστα που σκοτώθηκε είναι συντετριμμένος για τον θάνατο του γιού του. Ο Seddon, ο οποίος ζούσε με την αδελφή του Layla και τον πατέρα του Steve σε ένα μεγάλο μπανγκαλόου στο Λίβερπουλ, περιγράφεται από στενούς του φίλους ως «υπέροχος τύπος» και «πολύ δημοφιλής». Ήταν αθλητής, είχε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και εργαζόταν σε οικοδομές, μιλούσε ελληνικά και ήταν τακτικός επισκέπτης στο εξοχικό της οικογένειας στην Ελλάδα.

Ένας οικογενειακός φίλος δήλωσε στο dailymail.co.uk, πως «μίλησα με τον πατέρα του και μου είπε ότι ο Scott έπαθε ηλεκτροπληξία. Είπε ότι ήταν συντετριμμένος. Ο Steve δεν μπορούσε να πει περισσότερα. Είναι συντετριμμένος».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «η αδελφή του πήγε εκεί χθες το βράδυ, για να είναι με την οικογένεια. Ο Σκοτ ήταν υπέροχος τύπος και πολύ δημοφιλής. Ζούσε στην Ελλάδα με την οικογένεια και μιλούσε ελληνικά. Του άρεσε πολύ εκεί, αλλά τώρα πήγαιναν ως επισκέπτες στο εξοχικό τους και τώρα ζουν στη Βρετανία».

Ο Seddon πέθανε επί τόπου παρά τις προσπάθειες της φίλης του, ενός Βραζιλιάνου και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να τον σώσουν.

«Ανησύχησα ότι το ίδιο θα συνέβαινε και σε μένα»

Ο 47χρονος Βραζιλιάνος Wander Machado δήλωσε στο rodiaki.gr πως «κολύμπησα για να τον βγάλω έξω. Αλλά μόλις έφτασα στη σανίδα, είδα το σώμα του σκυμμένο και μπρούμυτα πάνω στη σανίδα. Το πρόσωπό του είχε γίνει μωβ. Αμέσως κατάλαβα ότι κάθε δευτερόλεπτο ήταν κρίσιμο και άρχισα να τον τραβάω προς την ακτή».

Η φίλη του και άλλοι παραθεριστές φέρεται να άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, αφού τον χτύπησε ο κεραυνός. Στη συνέχεια, όσοι βρίσκονταν στην παραλία τον έβγαλαν έξω από το νερό και ήταν «ακόμα ζωντανός», σύμφωνα με μάρτυρες. Όμως, εξέπνευσε μετά την άφιξη του ασθενοφόρου και των γιατρών. Αργότερα, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου.

Ο Machado πρόσθεσε πως «ανησύχησα ότι το ίδιο θα συνέβαινε και σε μένα, καθώς έβρεχε ακόμα, αλλά δεν σταμάτησα. Οι διασώστες έφτασαν λίγο αργότερα και πραγματοποίησαν όλες τις διαδικασίες ανάνηψης για να τον κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς, έμαθα λίγο αργότερα ότι δεν τα κατάφερε».

Σύμφωνα με τη Ροδιακή, έχει ξεκινήσει έρευνα από το Λιμεναρχείο Ρόδου.