Όλοι οι γείτονές τους συμφώνησαν να αλλάξει η γειτονιά τους. Όλοι εκτός από έναν… Ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού αρνείται να αποχωριστεί την οικία και τον κήπο του και δεν άργησε να γίνει viral γι’ αυτή του την απόφαση… Τι και αν του έδιναν 50 εκατ. δολάρια, παραμένει ανένδοτος!

Σύμφωνα με το 7News, μια οικογένεια στην Αυστραλία παρέμεινε αρνητική στην πώληση της ιδιοκτησίας της, σχεδόν 5 στρεμμάτων τα τελευταία χρόνια, με τους εργολάβους να αναγκάζονται να χτίσουν γύρω της. Εν μέσω μιας νέας κατασκευής στην περιοχή The Ponds, κοντά στην πόλη Quakers Hill, οι Zammit δήλωσαν ότι δεν μπορούν να βάλουν τιμή στο αγαπημένο τους σπίτι. Υπάρχει μια έντονη αντίθεση με τις σειρές νεόκτιστων σπιτιών που περιβάλλουν την παλιά τους οικία. Πάντως, οι γείτονές τους επαίνεσαν την επιμονή τους… «Για το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ξεπούλησαν πριν από πολλά χρόνια, ενώ αυτοί το αρνήθηκαν, αξίζουν όλα τα εύσημα», είπε ο Taylor Bredin, πράκτορας του Ray White Quakers Hill.

Ο Μπρέντιν υπολόγισε ότι η γη θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 50 σπίτια, με κάθε υποδιαιρεμένο οικοδομικό τετράγωνο 1.000 μέτρων να κοστίζει δυνητικά ένα εκατομμύριο δολάρια το καθένα. Η Νταϊάν Ζάμιτ, 51 ετών, μίλησε προηγουμένως στο ρεπορτάζ και αναπόλησε το παρελθόν της περιοχής, περιγράφοντάς την ως «αγροτική γη διάσπαρτη με μικρά σπίτια με τούβλο και εξοχικές κατοικίες». «Κάθε σπίτι ήταν μοναδικό και υπήρχε τόσος χώρος – αλλά όχι πια. Απλώς δεν είναι το ίδιο», είπε.

Australian family says no to millions to retain dream home, gets sandwiched by high-density housing. See more: themindcircle.com/stubborn-homeowners/

Posted by Architecture Hub on Sunday, April 30, 2023

Τα περισσότερα από τα γειτονικά οικόπεδα πουλήθηκαν το 2012 – η αξία των οποίων ήταν περίπου 4,75 εκατομμύρια δολάρια πριν από 10 χρόνια. Το σπίτι τους σε στυλ Windsor Castle διαθέτει διάδρομο περίπου 200 μέτρων στη μέση ενός εκτεταμένου γκαζόν. Περίπου 40 λεπτά από τον κεντρικό πυρήνα του Σίδνεϊ, το κατάλυμα προσφέρει πανοραμική θέα στα Μπλε Όρη.

Τα γειτονικά σπίτια είναι χτισμένα μέχρι τη γραμμή του φράχτη του ακινήτου.

Ένα βίντεο στο Twitter δείχνει το σπίτι να στέκεται μόνο του ανάμεσα στις γύρω νέες κατασκευές όλα αυτά τα χρόνια. «Θέλουν απλώς να ζήσουν ειρηνικά», σχολίασε ένα άτομο. Με έναν άλλο να απαντά: «Αλήθεια, αλλά σε αυτό το σημείο που βρίσκεται το ακίνητο δεν θα ήταν αρκετά 50 εκατομμύρια δολάρια, για να αγοράσει μόνο ένα σπίτι και ένα μικρό κομμάτι γης».

Και πάλι, αν το σπίτι έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για τους ιδιοκτήτες, μπορώ να συμφωνήσω απόλυτα με την απόφασή τους». «Ίσως τελικά να μην μπορείς να βάλεις ένα τίμημα στην ευτυχία»…