Η Βρετανίδα πολιτικός και μέλος των Τόρις Πένυ Μορντό έκανε προπονήσεις με διάφορες ασκήσεις, αλλά και πους απς, για να μπορέσει να δυναμώσει και να κατορθώσει να κουβαλήσει άνετα το ξίφος στην τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου.

Την αποκάλυψη για τις προπονήσεις της Πένυ Μορντό, έκανε ο Βρετανός δημοσιογράφος, Matt Chorley, ο οποίος έγραψε στο Twitter για την προσπάθεια που έκανε η πολιτικός να κουβαλήσει το βαρύ σπαθί και να μην… κλατάρει.

«Μου είπε ότι έκανε πους απς για να προετοιμαστεί για να κουβαλήσει το ξίφος», ανέφερε ο δημοσιογράφος στο ποστ που έκανε.

Βέβαια η Penny Mordaunt είχε τα δίκια της. Το Ξίφος του Κράτους ζυγίζει περίπου 3,5 κιλά, φτάνει το 1 μέτρο και 21 εκατοστά σε μήκος και η πολιτικός έπρεπε να το κουβαλήσει κρατώντας το από τη λαβή του με την κόψη να είναι ψηλά μέσα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στην τελετή στέψης και να το παραδώσει στον βασιλιά Κάρολο.

Το σπαθί έχει δίκοπη ατσάλινη λεπίδα με χαραγμένη διακόσμηση. Η λαβή του είναι ασημένια και έχει σχήμα σταυρού, ενώ οι λαβές είναι σε σχήμα λιονταριού και μονόκερου, με ένα fleur-de-lis στο μπροστινό μέρος του μπλοκ των λαβών και ένα τριαντάφυλλο στο πίσω μέρος.

Το ξύλινο θηκάρι είναι καλυμμένο με βελούδο και έχει ασημένια επιχρυσωμένα εμβλήματα που περιλαμβάνουν ένα τριαντάφυλλο, γαϊδουράγκαθο, άρπα, βασιλικά λιοντάρια και το οικόσημο του Γουλιέλμου Γ’.