Επεισοδιακοί ήταν οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Serie A από τη Νάπολι, καθώς στην πόλη σκοτώθηκε ένας 26χρονος και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, νεκρός έπεσε ο Βιντσέντσο Κοστάντσο, γιος αρχιμαφιόζου της Καμόρα.

Η αστυνομία, τώρα, ερευνά αν ο Κοστάντσο πυροβολήθηκε από αντίπαλη συμμορία που εκμεταλλεύτηκε το… χάος που επικράτησε στους δρόμους της Νάπολης ή αν ήταν τυχαίο γεγονός.

Ο 26χρονος γιος του Μαουρίτσιο Κοστάντσο, ήταν γνωστός στις αρχές και είχε «φουσκωμένο» φάκελο, πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια των… πανηγυρισμών στους δρόμους.

Ο Μαουρίτσιο Κοστάντσο, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, φέρεται να είναι ηγετικό μέλος της ναπολιτάνικης μαφίας στο Ποντιτσέλι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη διαμάχη μεταξύ αντίπαλων φατριών. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Κοστάντσο πέθανε στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα τραυμάτων από πυροβολισμούς.

Οι εισαγγελείς και η αστυνομία της Νάπολης ερευνούν αν σκοτώθηκε σκόπιμα από αντίπαλη φατρία ή αν οι πυροβολισμοί ήταν ατύχημα. Σε πολλές πόλεις της νότιας Ιταλίας, δεν είναι ασυνήθιστο οι άνθρωποι να γιορτάζουν ρίχνοντας πυροβολισμούς στον αέρα.

Συνολικά, περισσότεροι από εκατό άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων άνθρωποι με τραύματα στα χέρια και τα χέρια από πυροτεχνήματα, τραύματα από μαχαίρι και τραύματα από πολυάριθμους καβγάδες. Μια 20χρονη γυναίκα βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των εορτασμών στο Frattamaggiore στην επαρχία της Νάπολης. Τρεις αστυνομικοί υπέστησαν επίσης ελαφρά τραύματα.

Ο νομάρχης της Νάπολης, Κλαούντιο Παλόμπα, δήλωσε στη la Gazzetta dello Sport ότι «το σχέδιο ασφαλείας, που αναπτύχθηκε για να περιοριστούν τα έκτροπα κατά τον εορτασμό, λειτούργησε» και πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι και η επιτήρηση των δρόμων «θα συνεχιστούν και την επόμενη Κυριακή», όταν η Νάπολι επιστρέψει στο γήπεδο απέναντι στη Φιορεντίνα.