Στην τελική ευθεία έχει μπει η προεκλογική μάχη στην Τουρκία, δύο εβδομάδες πριν οι πολίτες προσέλθουν στις κάλπες για να επιλέξουν πρόεδρο, με τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να συνεχίζουν τις ομιλίες τους, εστιάζοντας στις μεγάλες πόλεις.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μιλήσει το απόγευμα σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην Άγκυρα, ενώ το Σάββατο έκανε πανηγυρική εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, αλλά και τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης σήμερα η προεκλογική συγκέντρωση θα γίνει στη Σμύρνη, στο προπύργιο των κεμαλικών, όπου θα εμφανιστεί ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος προηγείται στην τελευταία δημοσκόπηση με 49,4% έναντι 47,1% του αντιπάλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 15 και 18 Απριλίου, δηλαδή πριν από την ασθένεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και πριν το φιλοκουρδικό κόμμα ανακοινώσει ότι στηρίζει ευθέως και καλεί τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.