Δίκτυο που διακινούσε ηρωίνη στη Βιέννη και τη Φρανκφούρτη παγίδευσε η αστυνομία της Γερμανίας, της Αυστρίας και της ΠΓΔΜ, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία της Αυστρίας που χαρακτήρισε το γεγονός ως βαρύ πλήγμα σε βάρος του Ευρωπαϊκού οργανωμένου εγκλήματος.

Τα 29 κορυφαία ηγετικά στελέχη αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθησαν στην ΠΓΔΜ, ενώ ακόμα 69 άτομα άτομα συνελήφθηκαν στη Βιέννη τους τελευταίους μήνες και περισσότερα από 300 στη Γερμανία.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι αξιωματούχοι στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσαν ότι η εγκληματική συμμορία είχε το αρχηγείο της στην ΠΓΔΜ.

Η επιχείρηση αποτελεί «ένα από τα σημαντικότερα πλήγματα εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος των ναρκωτικών στην Ευρώπη, και ένα παράδειγμα μιας επιτυχούς διεθνούς συνεργασίας» τόνισε ο συνταγματάρχης της αυστριακής δίωξης εγκλήματος.

Οι εγκληματικές συμμορίες δημιουργήθηκαν στην περιοχή των Βαλκανίων κατά τη διάρκεια των περιφερειακών πολέμων στη δεκαετία του ’90.

Η περιοχή θεωρείται ευρύτατα ως το σταυροδρόμι της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, ανθρώπων και όπλων.