Ο 34χρονος Τζόζεφ Ίτον σκότωσε τέσσερις ανθρώπους μέσα σε σπίτι στην πολιτεία Μέιν των ΗΠΑ και μετά πήγε στον αυτοκινητόδρομο 295 στο Γιάρμάουθ, μια πόλη περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Μπόουντεν και άρχισε να γαζώνει οδηγούς. Τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από σφαίρες, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Ίτον συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τους φόνους στο Μπόουντεν. Οι Αρχές θεωρούν ότι είναι ο δράστης και των πυροβολισμών εναντίον των οχημάτων, αλλά ακόμη δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για το περιστατικό αυτό. «Ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος έχει συλληφθεί και τα περιστατικά συνδέονται», δήλωσε ο Ράνταλ Κίτεν της πολιτειακής αστυνομίας του Μέιν στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το Reuters.

Ωστόσο οι Aρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τα περιστατικά, δεν έχουν αναφερθεί στο πιθανό κίνητρο του δράστη, ούτε σε ενδεχόμενη σύνδεση μεταξύ του δράστη και των θυμάτων. Αργότερα σήμερα είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

Η κυβερνήτης του Μέιν Τζάνετ Μιλς σχολίασε στο Twitter ότι είναι σοκαρισμένoι και θλιμμένοι. «Πράξεις βίας όπως αυτές που ζήσαμε σήμερα συγκλονίζουν βαθιά την πολιτεία και τις κοινότητές μας» είπε.